Twitter: Η παγκόσμια πλατεία

Μπορεί οι άνθρωποι κάποτε να σύχναζαν σε δρόμους γύρω από τις πλατείες για να συζητήσουν τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούσαν, σήμερα όμως το Twitter έρχεται να γίνει η μεγάλη παγκόσμια πλατεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Ντικ Κοστόλο, μιλώντας στο D Conference.

Αλλά, ενώ χτίζει αυτήν την πλατεία, ο Κοστόλο θέλει τους χρήστες αυτόνομους. «Ναι, πρόκειται για έναν δημόσιο χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να μάθει και να μοιραστεί τα τελευταία νέα,
να ανταλλάξει ιδέες και να έρθει σε επαφή με άλλους σε πραγματικό χρόνο».

Στις αρχές του 2013, η παγκόσμια πλατεία επεκτάθηκε και στο διάστημα, με τον αστροναύτη Κρις Χάντφιλ να στέλνει το πρώτο tweet, ενώ είναι σε τροχιά γύρω από τη γη.

«Χτίζουμε την παγκόσμια πλατεία. Μαθαίνουμε για εκδηλώσεις που προγραμματίζονται ή τα έκτακτα γεγονότα. Το κοινό μιλά γι αυτές σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε και έφερε ως παραδείγματα την τελετή απονομής των Όσκαρ, το Super Bowl, ή γεγονότα όπως το αιματηρό επεισόδιο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης ή τον τυφώνα Sandy, όπου οι χρήστες του Twitter συγκεντρώνονται για να τα συζητήσουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους.

«Νομίζω ότι η ομορφιά του Twitter σήμερα είναι ότι, όταν οι φήμες έρχονται στην επιφάνεια, ο κόσμος ξέρει πολύ καλά να τις ξεχωρίσει από την πραγματικότητα. Μετά από λίγα λεπτά, οι χρήστες θα καταλάβουν πως δεν είναι αλήθεια», εξήγησε και χαρακτήρισε το Twitter ως συμπλήρωμα των ειδήσεων. «Θεωρούμε πως λειτουργικά συμπληρωματικά στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Είμαστε μια πλατφόρμα σε πραγματικό χρόνο» είπε και ανακοίνωσε πως σχεδιάζεται μια συνεργασία με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Παράλληλα, τόνισε πως η εταιρία εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια των χρηστών της. «Ξεκινήσαμε την εφαρμογή του συστήματος ασφάλειας Δύο Παραγόντων, αλλά αυτό είναι πιθανό να μην σταματήσει τις επιθέσεις των χάκερς», είπε χαρακτηριστικά.

Το Twitter, που φέτος συμπλήρωσε επτά χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να ενώσει τις ειδήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, καταγράφοντας περίπου 400 εκατομμύρια tweets κάθε ημέρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα