Στο Βελιγράδι ο Χέηγκ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ θα πραγματοποιήσει σήμερα επίσκεψη στο Βελιγράδι για να συζητήσει με τη σερβική ηγεσία την πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Ο κ. Χέιγκ θα συναντηθεί με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβαν Μρκιτς, με τον οποίο είχε συνομιλίες και πριν από τρεις μέρες, στις Βρυξέλλες και εξέφρασε τη στήριξη της Βρετανίας στην πρόοδο της Σερβίας

στην πορεία προσέγγισης της ΕΕ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και με τον πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ενόψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις χαιρέτισε την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου και Πρίστινας και υποστήριξε την αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών.

"Χαιρετίζω το σχέδιο εφαρμογής της συμφωνίας, για το οποίο υπήρξε συναίνεση από το Βελιγράδι και την Πρίστινα. Συγχαίρω τους πρωθυπουργούς Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι και όλους τους υπόλοιπους για το βήμα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων Σερβίας και Κοσόβου" ανέφερε ο κ. Χέιγκ σε γραπτή δήλωσή του.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας για το ρόλο της στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και κάλεσε το Βελιγράδι και την Πρίστινα να στραφούν στην ανεμπόδιστη εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα