SPD: Προώθηση ανάπτυξης με μέτρα

Οι ηγέτες των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών ζήτησαν σήμερα να συμπληρωθεί η δημοσιονομική συνθήκη με μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης, πριν από τη συνάντηση του νέου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
«Θέλουμε η δημοσιονομική συνθήκη να συμπληρωθεί με μέτρα ανάπτυξης. Ξέρουμε πως χρειάζονται αλλαγές επειδή ο πρώην εταίρος (της Μέρκελ) Νικολά Σαρκοζί

δεν είναι πλέον εδώ», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο και ελπίζουμε ότι ο γαλλογερμανικός κινητήρας θα επαναλειτουργήσει», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ χρειάζεται την υποστήριξη των Σοσιαλδημοκρατών, κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, για να επικυρωθεί στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο που υπογράφηκε το Μάρτιο από 25 χώρες της ΕΕ και θεσμοποιεί τη λιτότητα στα δημόσια οικονομικά. Για να επικυρωθεί απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα