«Open Data Challenge 2014»

Τον διαγωνισμό «Open Data Challenge 2014» για την ανάπτυξη πρωτότυπων και καινοτομικών ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα των ανοικτών δημόσιων δεδομένων διοργανώνει το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΠΣΥ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων για τη «Βραδιά του Ερευνητή».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση και στον ιδιωτικό τομέα. Θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τις καλύτερες ιδέες και πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές,
με κριτήριο τη δημιουργική αξιοποίηση των ανοικτών δημόσιων δεδομένων, την ανάπτυξη υπηρεσιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα και την προαγωγή της ποιότητας και της καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους μια εβδομάδα για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές που θα υποβάλουν προς αξιολόγηση έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η καλύτερη ψηφιακή εφαρμογή θα αναδειχτεί στην κεντρική εκδήλωση της «Βραδιάς του Ερευνητή» που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (http://www.rengreece.gr), και θα βραβευτεί με τιμητικό έπαινο καθώς και με χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και τη δήλωση συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση: https://www.eventora.com/en/Events/open-data-challenge-2014-bradia-toy-e....

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα