Ο Π. Καρβούνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, μίλησε στις 12/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΔΝΤ:

«Η τρόικα, όπως φαίνεται από τα πράγματα, θα μας εγκαταλείψει σύντομα. Δηλαδή, κανονικά στο τέλος του προγράμματος, τέλος του
χρόνου. Μετά το είδος της επιτήρησης που θα έχουμε, διότι θα υπάρχει επιτήρηση και μετά το μνημόνιο, θ' αποφασιστεί μέχρι τέλος του χρόνου... Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η τρόικα, υπό την μορφή, την οποία την ξέραμε, τελειώνει για όλη την Ευρώπη. Θα υπάρξει κάτι νέο. Περιμένουμε από 1η Νοεμβρίου που θα αναλάβει ο κ. Γιούνκερ, να δούμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Το ΔΝΤ εμφανίστηκε λόγω της κρίσης και λόγω της ειδικής εμπειρίας που είχε εκείνη τη στιγμή, την οποία δεν είχε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκτοτε η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκτησε την εμπειρία λόγω της κρίσης. Θα ήταν πιο λογικό στην Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Ένωση να ρυθμίζει τα πράγματα και όχι άλλοι οργανισμοί... Έχουμε τρία διαδοχικά στάδια, αξιολόγηση, χρηματοδοτικές ανάγκες και ελάφρυνση του χρέους, που θα πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου και ανάλογα με το τι θα αποφασιστεί, θα δούμε και τι είδους εποπτεία θα έχουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα