«OPENi Athens Hackathlon» στο Innovathens

Ο ΣΕΚΕΕ, η VELTI και η ερευνητική ομάδα OPENi στο πλαίσιο των δράσεων για την προώθηση ανοιχτού περιεχομένου και ανοιχτών δεδομένων και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, προσκαλούν στο 1ο Hackathon για Δημιουργία Καινοτομικών Εφαρμογών για Κινητά, με δυνατότητες υπολογιστικού νέφους και προστασίας προσωπικών δεδομένων (OPENi), την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, της Τεχνόπολης του δήμου

Αθηναίων.

Το OPENi Athens Hackathon είναι μία σειρά εκδηλώσεων στις οποίες προγραμματιστές "συναντιούνται" για να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν νέες ιδέες με στόχο να δημιουργήσουν εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν δυνατότητες διαδικτυακών εφαρμογών μέσω της αρχιτεκτονικής OPENi, προσφέροντας στους τελικούς χρήστες έλεγχο στη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Ένας από τους στόχους του OPENi Athens Hackathon είναι να αναδειχθούν οι δυνατότητες των αρχών των "Ανοιχτών Δεδομένων" και των Διαδικτυακών Εφαρμογών υπολογιστικού νέφους, οι οποίες κάνουν ευκολότερη την δημιουργία εφαρμογών από την κοινότητα των προγραμματιστών. To OPENi Athens Hackathlon είναι το πρώτο από μία σειρά παρόμοιων events τα οποία θα οργανωθούν από την ερευνητική ομάδα OPENi.

Στην Αθήνα το Hackathon θα έχει διάρκεια 2 μέρες. Την πρώτη μέρα (12 Σεπτεμβρίου) θα γίνει η έναρξη των εργασιών στο INNOVATHENS όπου θα υπάρχουν μια σειρά από παρουσιάσεις με ομιλίες από εκπροσώπους φορέων που θα παρουσιάσουν την αρχιτεκτονική OPENi και θα διαθέσουν πλατφόρμες με δυνατότητες υπολογιστικού νέφους για το Hackathon. Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθούν ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες υπολογιστικού νέφους της πλατφόρμας OPENi και τις ανάγκες προστασίας προσωπικών δεδομένων από την κοινότητα προγραμματιστών. Επίσης θα συζητηθούν ενδιαφέροντα σενάρια ("brainstorming sessions") για τις εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στο Hackathon.

Τη δεύτερη μέρα (13 Σεπτεμβρίου) θα διεξαχθεί το κυρίως κομμάτι του event, τo Hackathon και θα γίνουν οι παρουσιάσεις των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Hackathon και θα υπάρξει βράβευση των καλύτερων εφαρμογών που θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή.

Η συμμετοχή στο OPENi Athens Hackathon είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές, αλλά και σε χρήστες ή εκπροσώπους φορέων κ εταιριών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα το Hackathonόπως αυτά θα παρουσιαστούν την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης ώστε να ενημερωθούν για την αξιοποίηση των δεδομένων και τη χρήση των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.eventbrite.com/e/openi-athens-hackathon-tickets-12381462287

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 01093000

www.technopolis-athens.com, [email protected]

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Το INNOVATHENS έχει ενταχθεί στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» του Π.Ε.Π. «Αττικής 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Keywords
Τυχαία Θέματα