«O ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τη λαϊκή εντολή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει την εντολή που του έδωσε σήμερα ο ελληνικός λαός και θα επιδιώξει να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα ακυρώσει το μνημόνιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

στην πρώτη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο αποτελούν μειοψηφία στον ελληνικό λαό και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που θα σχηματίσουν κυβέρνηση, αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον εκλογικό νόμο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, ότι οι λαοί δεν μπορούν να συμβιβαστούν με μνημόνια βαρβαρότητας.

Η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η κ. Μερκελ, είπε ο κ. Τσίπρας, να καταλάβουν ότι η πολιτική λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα. Με την ψήφο του, ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να ξημερώσει μια καινούργια μέρα, χωρίς μνημόνια, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, σε έναν ούτως ή άλλως δύσκολο δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Ο ελληνικός λαός δίνει εντολή να πορευθούμε για τη δημοκρατική και πολιτισμική αναγέννηση της χώρας, για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η εθνική σωτηρία δεν περνά μέσα από τα μνημόνια, είπε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος. Η μεγάλη μας άνοδος, είπε ο κ.Τσίπρας, δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος και ενός προσώπου, αλλά μιας πρότασης, που με τη στήριξη του λαού θα προσπαθήσει να ανατρέψει την πορεία καταστροφής. Η πρότασή μας, είπε ο κ. Τσίπρας, σκόρπισε ελπίδα στον λαό και διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει τη λαϊκή εντολή και θα προσπαθήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα ακυρώσει το μνημόνιο. Από αύριο, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξουμε συνεννόηση με τις δυνάμεις της αριστεράς για να υπάρξουν εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

Ο κ. Τσίπρας, χαιρέτησε τις εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ξεκινάμε ένα ταξίδι που θα είναι νικηφόρο για τον λαό. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τη λαϊκή εντολή την εκλαμβάνει και ως εντολή «και για τη δική μας επανίδρυση, για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης της αριστεράς». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους οπαδούς του κόμματος αυτοσυγκράτηση, σημειώνοντας ότι κερδίσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο και ότι θα συνεχίσει την πάλη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα