Συγχαρητήρια Σούλτς στον Ολάντ

Η νίκη του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές προεδρικές εκλογές δείχνει «πως είναι ώρα για αλλαγή στην Ευρώπη», τονίζει ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συγχαρητήριο μήνυμα μέσω... twitter στον επόμενο Γάλλο πρόεδρο.

Στο μήνυμά του στα γαλλικά, ο Σουλτς γράφει: «Συγχαρητήρια στον Φρανσουά Ολάντ! Είναι η στιγμή για αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη», παίζοντας με το προεκλογικό σύνθημα

του Σοσιαλιστή υποψηφίου.

Νωρίτερα, και ενώ τα πρώτα συγχαρητήρια από όλη την Ευρώπη φτάνουν στο γραφείο του Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος σοσιαλιστής έλαβε την για «καλή τύχη» από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Από τις Βρυξέλλες, ο σοσιαλιστής Βέλγος πρωθυπουργός «συνεχάρη θερμά τον Φρανσουά Ολάντ» για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του στις Βρυξέλλες.

Ο Ντι Ρούπο ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που έσπευσε να συγχαρεί τον Ολάντ λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης. Στην ανακοίνωσή του ότι «ανυπομονεί να συνεργαστεί» με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων για την υλοποίηση «ενός σχεδίου ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο «συνεχάρη ολόθερμα» τον Γάλλο σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ για την εκλογή του στην προεδρία της χώρα του και του διαβίβασε τις «ευχές του για επιτυχία».

Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «έχουμε σαφώς έναν κοινό στόχο: να θέσουμε σε κίνηση ξανά την ευρωπαϊκή οικονομία προκειμένου να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη» προσθέτοντας πως «μπορούμε να βασιζόμαστε στις πεποιθήσεις και στην προσωπική προσήλωση του Φρανσουά Ολάντ για να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Εν τω μεταξύ και η Δανία προσβλέπει σε μία «ευεργετική και στενή» συνεργασία με τον Φρανσουά Ολάντ για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ευρώπη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σοσιαλίστρια πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, η χώρα της οποίας ασκεί για το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ. Σε συνεργασία με τη Γαλλία στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης προσβλέπει και ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Βίλι Σόντελ.

ΠΗΓΗ: ΙΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα