O Tύπος σήμερα

Η αιματηρή επίθεση στην Γαλλία και η προεκλογική περίοδος στη χώρα μας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στον σημερινό Τύπο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αδιανόητη φρίκη για τα σκίτσα του Μωάμεθ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επίθεση με καλάσνικοφ (από «κομάντος του Ισλάμ») στα γραφεία σατιρικού περιοδικού στο Παρίσι. 12 νεκροί, μεταξύ των οποίων ο αρχισυντάκτης και τρεις σκιτσογράφοι. Σκηνές αλλοφροσύνης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης»

ΕΘΝΟΣ: «Συνωστισμός στην... περιοχή του 5%»

Η εφημερίδα σημειώνει: «με 3,2% ο

ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ στην έρευνα της GPO για το MEGA, ενώ στην περιοχή του 5% κινούνται τέσσερα κόμματα που διεκδικούν την τρίτη θέση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Το 17,5% των ψηφοφόρων δεν είναι σίγουροι τώρα για την ψήφο τους. Το 75,7% θέλει να παραμείνει η χώρα εντός ευρώ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γέροντας Ιωσήφ: «Πρώτα Πολιτειακή Ανωμαλία, ύστερα τουρκική πρόκληση»!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Γέροντας Ιωσήφ: «θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία, θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η Ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ντέρμπι 17 ημερών για τους αναποφάσιστους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μεγαλύτερη η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κλειδί» για το τελικό αποτέλεσμα 1 στους 6 ψηφοφόρους που δεν έχει ακόμη καταλήξει στην επιλογή του. Α. Σαμαράς: «όχι» σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, «ναι» σε κούρεμα του ΕΝΦΙΑ για το 2015» ».

ΕΣΤΙΑ: « «Ιφιγένεια» της Ευρωζώνης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ελλάς είναι η χώρα που από το 2000, έτος εντάξεως της στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης (ΟΝΕ), παρουσίασε την μεγαλύτερη απόκλιση από τα λεγόμενα κριτήρια του Μάαστριχτ».

Η ΑΥΓΗ: « «Je suis Charlie» -Άφωνη η Ευρώπη από το τρομο-έγκλημα στο Παρίσι»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : « Δώδεκα νεκροί από επίθεση φανατικών ισλαμιστών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ανάμεσά τους και τέσσερις κορυφαίοι σκιτσογράφοι. Ημέρα εθνικού πέθνους σήμερα στη Γαλλία, ενώ σε έκτακτο διάγγελμά του ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους Γάλλους σε ενότητα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οι πένες νικούν τις σφαίρες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: ανθρωποκυνηγητό για τους εξτρεμιστές τρομοκράτες- υπεύθυνους για το μακελειό. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο κρησφύγετό τους στην Ρεμς. Πρόκειται για τρεις Γάλλους πολίτες, αλγερινής καταγωγής, που είχαν επιστρέψει το καλοκαίρι από τη Συρία.»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αυστηρά μηνύματα από την ΕΚΤ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, ώστε να συνεχιστεί η παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, ζητεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία, διά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, έστειλε σαφή και αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Παγκόσμιο σοκ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «σοκ έχει προκαλέσει η τρομοκρατική επίθεση ένοπλων Ισλαμιστών στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στην καρδιά του Παρισιού, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον 12 νεκρούς και επτά τραυματίες, πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δεσμευμένοι και οι δύο σε κεφάλαιο και ΕΕ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μπροστά στις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να κρύψουν με τους καβγάδες τους ότι και οι δυο τους, είναι δεσμευμένοι στο κεφάλαιο και την ΕΕ. Την ίδια στιγμή, διάφοροι παράγοντες της ΕΕ υπενθυμίζουν ότι όποια και αν είναι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης, οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν».

ΤΑ ΝΕΑ: «ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μηνύματα καθησυχασμού στέλνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους αξιοποιώντας τα διεθνή ΜΜΕ. Παράλληλα προαναγγέλλουν χτυπήματα κατά ελλήνων «ολιγαρχών». Ωστόσο χθες παρατηρήθηκε ξεπούλημα ελληνικών ομολόγων -πράγμα που φουντώνει την πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Το 10% κρίνει την αυτοδυναμία»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ακραία πόλωση δείχνει μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για το «Π». Μια ανάσα από τους 151 ο Τσίπρας, επιτυγχάνει «διαχειρίσιμη ήττα» ο Σαμαράς. Όλα τα σενάρια για τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και των εκτός Βουλής κομμάτων».

KONTRA NEWS: «Θα πάει φυλακή ο Στουρνάρας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «είναι τεράστιες οι ευθύνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για τα χαλκευμένα στοιχεία με τα οποία τροφοδοτείται ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, τις καταθέσεις και παράλληλα απειλούν τη σταθερότητα της οικονομίας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Παγωνιά» στις αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Αγκ. Μέρκελ: Δεν εξετάζουμε σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αρκεί να τηρηθούν οι συμφωνίες. Η TUI προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Το Βερολίνο ξορκίζει το Grexit αλλά οι επενδυτές ανησυχούν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε ιστορικά υψηλά επίπεδα εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των τριετών ελληνικών ομολόγων, ενώ εκρηκτική ήταν η άνοδος των αποδόσεων στα πενταετή και τα δεκαετή ομόλογα, καθώς διατηρούνται οι πιέσεις στην εγχώρια αγορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ελευθερη ωρα, μειωση μισθων, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, γαλλια, δημοκρατια, συριζα, νεα δημοκρατια, gpo, mega, εκλογες, ωρα, ελλαδα, σαμαρας, κουρεμα, ενφια, εστια, ενωση, αυγη, εφημεριδα, καλοκαιρι, καθημερινη, τραπεζες, στουρναρας, αθηνα, σοκ, ριζοσπαστησ, μμε, ποντικι, δημοσκοπηση, alco, τσιπρας, βουλη, kontra, news, μερκελ, tui, ναυτεμπορικη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εφημεριδα δημοκρατια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, εκλογες 2015, κομματα, μακελειο, αυγη, βερολινο, ιωσηφ, καθημερινη, μμε, ναυτεμπορικη, ομολογα, περιοδος, ωρα, gpo, mega, news, tui, αυξηση, ανοδος, απε, απε-μπε, γινει, γραφεια, διαστημα, δειχνει, δωδεκα, ευρω, επτα, ερευνα, ετος, ευρωπη, εφημεριδα, ιδια, κεφαλαιο, κυβερνηση, μηνυματα, μπε, παρισι, ποντικι, συρια, σκηνες, σκιτσα, τριτη, φυλακη, alco, ασφαλεια, ενωση, χωρα, καρδια, νεκροι, τραπεζα, θεματα, ξεπουλημα
Τυχαία Θέματα