Nτέρμπι μέχρι το φινάλε

Τα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο στη Basket League κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Αντεγκμπόγιε και Βασίλιεβιτς.
Ο Απόλλωνας Πάτρας έκανε εύκολη τη ζωή του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (71-55), γιατί έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Μάικ Τζέιμς. Ο πρώτος σκόρερ της Basket League χρειάστηκε 29 λεπτά για να σκοράρει τον
πρώτο του πόντο στο παιχνίδι, αδυνατώντας να... σώσει τους "θαλασσί", που ηττήθηκαν στην "Περιβόλα".

Στο θρίλερ του "Nick Galis Hall", ο Άρης βγήκε νικητής (83-80). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη άντεξε στην αντεπίθεση της Νέας Κηφισιάς στα τελευταία λεπτά και, με τον Όγκμπο Αντεγκμπόγιε να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του, πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης.

Ο Κόροιβος χρειάστηκε ένα τρίποντο (και μία τάπα) για να κερδίσει τον ΚΑΟΔ με 71-69. Με 1.6'' να μένουν για το τέλος, ο Σάσα Βασίλιεβιτς πέτυχε το τρίποντο της... νίκης, αφού στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο ΚΑΟΔ δεν σκόραρε. Ο Θοδωρής Ζάρας σηκώθηκε από τα 6μ75 για να... λυτρώσει τους "πράσινους", αλλά ο Ανδρέας Κανονίδης τον έκοψε.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Οι Θεσσαλονικείς διεύρυναν το αήττητο σερί τους, κατακτώντας τους δύο βαθμούς της νίκης στο "Αρτάκης". Θύμα τους ο Πανιώνιος (65-61), που πάλεψε για το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν, αλλά δεν είχε τις λύσεις στο τέλος του παιχνιδιού.

Τέλος, ο Πανελευσινιακός "έκανε σεφτέ" στο φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας την ΑΕΚ (81-72). Με τον Τζίμη Κουστένη για πρώτη φορά στον πάγκο τους, οι "σταχυοφόροι" επιβλήθηκαν της "Ένωσης", που γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα.
Keywords
Τυχαία Θέματα