ΕΛΜΕ Κ-Ι: Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του έχουν δικαίωμα σε αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του έχουν δικαίωμα

σε αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στην Κεφαλονιά. Οι συνάδελφοι είναι ουσιαστικά ακάλυπτοι αφού οι εξετάσεις περιορίζονται, οι γιατροί στα δύο Νοσοκομεία του Νομού δεν επαρκούν ενώ αποψιλώνονται και τα Κέντρα Υγείας

και τα Αγροτικά Ιατρεία, ακόμη κι εκεί που υπάρχουν σχολεία (πχ Ιθάκη, Σάμη, Πόρος, Κεραμειές). Επιπλέον, περιορίζονται οι υποχρεωτικές εξετάσεις στους μαθητές και οι γονείς σπεύδουν αναγκαστικά να πληρώσουν τις εναπομείνασες από την τσέπη τους. Η εργατική λαϊκή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο εξανάγκασε τη διοίκηση να πάρει πίσω την αναστολή των εξετάσεων για τον ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία. Πρόσφατα, εξάλλου, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με εργαλείο τις «κατευθυντήριες οδηγίες» της ΕΕ, προέβη σε νέες γενικευμένες περικοπές διαγνωστικών και κρίσιμων προληπτικών εξετάσεων, μεταξύ των οποίων αυτές που σχετίζονται με την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, PSA). Τίθενται τέτοια κριτήρια (ηλικία, συχνότητα εξετάσεων, κατάσταση υγείας), που ουσιαστικά ακυρώνεται ο προληπτικός χαρακτήρας αυτών των εξετάσεων.

Αυτή η απόφαση αντανακλά την προκλητική, απάνθρωπη αντίληψη του περιττού «κόστους» για το κεφάλαιο και το κράτος του. Υπηρετεί την πολιτική της ΕΕ και τις κατευθύνσεις της σε όλα τα κράτη - μέλη, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με τη διαμόρφωση ακόμα πιο «φθηνών» εργαζομένων, με καρατόμηση ακόμα και των ελάχιστων κρατικών παροχών Υγείας. Η Υγεία μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ατομική ευθύνη, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να αγοράζουν υπηρεσίες πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της προωθούν προγράμματα με «συμβουλές πρόληψης» και χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα στα σχολεία, στα οποία μάλιστα δε ντρέπονται να δώσουν και πανηγυρικό χαρακτήρα!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

1. Να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι και οι νέοι περιορισμοί, τα πλαφόν και οι περικοπές στις διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις.

2. Να αξιοποιούνται όλες οι διαθέσιμες εξετάσεις στον υγιή πληθυσμό για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση νοσημάτων.

3. Να παρέχονται δωρεάν όλες οι υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης από το αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένο ιδιαίτερα σε Κέντρα Υγείας, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολογία του κεφαλαίου.

4. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον πληθυσμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς πληρωμές, άμεσες και έμμεσες συμμετοχές, με κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών και των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.

5. Να στελεχωθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία στο Νομό.

6. Να εξασφαλιστούν δωρεάν όλες οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις των μαθητών με κινητά συνεργεία στα σχολεία.

Ο εργαζόμενος λαός και τα παιδιά του έχουν δικαίωμα σε πλήρεις, σύγχρονες και απολύτως δωρεάν κρατικές υπηρεσίες Υγείας και Πρόληψης, χωρίς καμία πληρωμή και με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Όλοι και όλες στο παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο για την παιδεία

την Πέμπτη 16 Οκτώβρη 11 πμ μπροστά στην πρώην Νομαρχία!!!

Αργοστόλι 05 Οκτώβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα