IBM: Πτώση στις πωλήσεις για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:55

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η IBM Corp. για το α’ τρίμηνο, καθώς τα έσοδά της εξακολούθησαν να πλήττονται από τη συρρίκνωση των πωλήσεων hardware. Η μετοχή της υποχωρεί 3,77% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της IBM υποχώρησαν στα 22,48 δισ. δολάρια, έναντι 22,91 δισ. δολαρίων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα

με δημοσκόπηση της Thomson Reuters.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει βασικός προμηθευτής hardware, software και υπηρεσιών για ανά τον κόσμο μεγάλες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, η IBM αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις νέες τεχνολογίες, όπως το cloud computing που επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάζουν λογισμικό στο διαδίκτυο. Μεγάλη πρόκληση για την Big Blue αποτελεί και η επιβράδυνση της ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές και ειδικά στην Κίνα.

Η IBM ανακοίνωσε κέρδη 2,38 δισ. δολ. ή 2,29 δολ. ανά μετοχή από 3,03 δισ. δολ. ή 2,70 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν στα 2,54 δολ. ανά μετοχή από 3 δολ. Οι αναλυτές περίμεναν τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφωθούν στα 2,54 δολ. ανά μετοχή.

Το μικτό περιθώριο διευρύνθηκε στο 46,9%.

Google: Πτώση για τη μετοχή μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων έσοδα

Με αύξηση κερδών σε ποσοστό 3% έκλεισε το α’ τρίμηνο για την Google παρά τη συνεχιζόμενη μείωση στο ποσό που πληρώνουν οι διαφημιστές ανά κλικ τώρα που οι χρήστες πραγματοποιούν στροφή προς τα smartphones και τις ταμπλέτες.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του Διαδικτύου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανήλθαν σε 3,45 δισ. δολ. ή 5,04 δολ. ανά μετοχή από 3,35 δισ. δολ. ή 4,97 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η Google ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 6,27 δολ., κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters για κέρδη 6,41 δολ.

Τα έσοδα της Google ενισχύθηκαν 19% στα 15,4 δισ. δολ., δεν κατάφεραν ωστόσο να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 15,54 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Google κλάσης Α υποχωρεί 5,14% ενώ η μετοχή κλάσης C χάνει 5,42% στον απόηχο των αποτελεσμάτων. Ο όγκος συναλλαγών είναι συγκρατημένος και για τους δύο τύπους μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα