H Ελλάδα δεν πρόκειται να βιώσει «σενάριο Βαϊμάρης»

Μήνυμα πως η Ελλάδα «έχει επιστρέψει» και δεν πρόκειται να βιώσει «σενάριο Βαϊμάρης» έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο «Athens Forum 2014» που διοργανώνουν η Καθημερινή και οι New York Times.

Ο Πρωθυπουργός έκανε έμμεση αναφορά στις εξαγγελίες Τσίπρα από την ΔΕΘ χωρίς να τον κατονομάζει τονίζοντας ότι τα όσα πετύχαμε δεν μπορούν να θυσιαστούν στον βωμό του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού τον οποίο δεν αγκάλιασε ο ελληνικός λαός παρά τα δίκαια παράπονα.

Αιχμές για την κατάσταση της οικονομίας εναντίον των Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άφησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο Athens Forum. Εκτίμησε ότι υφίσταται σαφής διασύνδεση ανάμεσα στην πολιτική και τις οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την «τεράστια σπατάλη πόρων το διάστημα 2004 -2009 για πελατειακές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η δημοκρατία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, και στη μορφή και στην ουσία της, τόσο στο εθνικό επίπεδο όσο και στο ευρωπαϊκό, καθώς η κρίση φανέρωσε το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και το ζήτημα νομιμοποίησης των μηχανισμών διαχείρισης της κρίσης. Οι προσπάθειες που κάνουμε στην Αθήνα γίνονται σε μία χρονική περίοδο που ο ρόλος των πόλεων και ευρύτερα η δυναμική του αστικού κέντρου αποκτούν νέα διάσταση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα