H N. Παπαχελά στον ΑΘΗΝΑ984

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, Νέλλη Παπαχελά, μίλησε στις 23/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Νόνη Καραγιάννη, Παναγιώτη Μαργαρώνη και Κώστα Νικολαϊδη.

Μεταξύ άλλων, είπε:


* Για αδειοδότηση νυχτερινών κέντρων διασκέδασης:

«Η υπηρεσία η δική μας, εφόσον ζητείται άδεια για κέντρο διασκέδασης με συγκρότηση μπαρ, είναι υποχρεωμένη να ζητά κι ένα πάρκινγκ. Δηλαδή, μια θέση ανά έξι άτομα και να βρίσκεται στην ευθεία εκατό μέτρα από
το κατάστημα. Μιλώ πάντα για κέντρο διασκέδασης με συγκρότηση μπαρ. Είναι ελάχιστα τα καταστήματα που έχουν ζητήσει άδεια με αυτό τον τρόπο, δηλαδή κέντρο διασκέδασης».

Π. Μαργαρώνης: Υπονοείτε ότι υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν με άλλο καθεστώς, δηλαδή;

Ν. Παπαχελά: «Ακριβώς. Μπορεί να είναι αναψυκτήριο, παρασκευαστήριο, διάφορα. Ειδικά στο Γκάζι, στον Κεραμεικό, έχουμε πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Επίσης, υπάρχουν πολλά καταστήματα που λειτουργούν ως κέντρα διασκέδασης, τα οποία στερούνται παντελώς αδείας».

Π. Μαργαρώνης: Σε πόσα από αυτά τα καταστήματα έχει αφαιρεθεί, τελικά, η άδεια; Έχει κλείσει κάποιο από αυτά; Γιατί μόνο να ανοίγουν καταστήματα βλέπουμε...

Ν. Παπαχελά: «Ειδικά στον Κεραμεικό δεν ανοίγει, γιατί υπάρχει αναστολή έκδοσης αδειών την οποία παρατείναμε για δυόμιση μήνες, για να δούμε και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής -στην οποία προΐσταμαι-, κάθε φορά έχουμε καταστήματα τα οποία κλείνουμε και γι' αυτούς τους λόγους (σ.σ. πάρκινγκ).

Ν. Καραγιάννη: Προτίθεστε να επανεξετάσετε όλο αυτό το καθεστώς, με το οποίο λειτουργούν αρκετά μαγαζιά; Και αναφέρομαι στα παραδείγματα που κι εσείς είπατε, το ότι υπάρχουν αρκετά που λειτουργούν με άλλες άδειες κι αλλιώς λειτουργούν τελικά...

Ν. Παπαχελά: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτά που λειτουργούν χωρίς να έχουν καμία απολύτως άδεια».

Ν. Καραγιάννη: Πόσα είναι αυτά στην περιοχή;

Ν. Παπαχελά: «Είναι αρκετά. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Έχουμε κάνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και με τον κ. Αβραντίνη και με την Υπηρεσία, να δούμε πώς πάμε από εδώ και πέρα για το κλείσιμό τους, για το σφράγισμα και πώς θα διαφυλαχθεί κιόλας αυτό, διότι τα σφραγίζουμε τη μια μέρα και την επόμενη λειτουργούν».


Ν. Καραγιάννη: Μέσω ποιας διαδικασίας παρακάμπτεται όλη η δική σας πρωτοβουλία να σφραγιστούν; Πώς ξανανοίγουν;

Ν. Παπαχελά: «Είναι πολύ απλό. Πηγαίνουν και σπάνε τις σφραγίδες, πράγμα που είναι και ποινικό αδίκημα, αλλά πηγαίνουν, καταδικάζονται, δεν έχουν αρκετά μεγάλα πρόστιμα -τους συμφέρει, δηλαδή, να το  κάνουν αυτό το πράγμα-, υπάρχει ένας υγειονομικός υπεύθυνος -ο "αυτοφοράκιας" που λέγεται-, που δεν τον ενδιαφέρει αν θα έχει ένα ποινικό μητρώο.  Προσπαθούμε τώρα με τον κ. Αβραντίνη, σε συνεργασία και με τη Νομική Υπηρεσία, να αναμορφώσουμε όλο το πλαίσιο αδειοδότησης».

Ν. Καραγιάννη: Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει κενό πολιτικής βούλησης...
Keywords
Τυχαία Θέματα