Ο Ν. Χασομέρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αστυνομικός διευθυντής Τροχαίας Αττικής, Νίκος Χασομέρης, μίλησε στις 23/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Νόνη Καραγιάννη, Παναγιώτη Μαργαρώνη και Κώστα Νικολαϊδη.


Μεταξύ άλλων, είπε:


* Για παράνομες σταθμεύσεις γύρω από τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης:

«Η τροχαία κάνει μια προσπάθεια, συνεχίζουμε τους ελέγχους. Δεν είναι, όμως, απλό το πράγμα, διότι η Τροχαία για να στείλει αυτόφωρο αυτούς τους ανθρώπους, για να τους συλλάβει (σ.σ. τους παρκαδόρους), ο νόμος απαιτεί να έχουν δεσμεύσει δημόσιο χώρο...».

Σε άλλο σημείο, είπε: «Έχουμε βεβαιώσει,
το 2010, γύρω στις 28 χιλιάδες σταθμεύσεις, έχουμε αφαιρέσει περίπου 6 χιλιάδες πινακίδες, έχουμε οδηγήσει στο αυτόφωρο κοντά στους 60 ανθρώπους, παρκαδόρους...
Ο νόμος λέει το εξής: όποιος απαιτεί ή δέχεται χρήματα από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, για να διευκολύνει τη στάθμευση αυτού σε δημόσιους χώρους -σε πεζοδρόμια, πλατείες, δρόμους- και αυτός που αυθαίρετα καταλαμβάνει αυτούς τους χώρους, για να τους χρησιμοποιεί για τον ανωτέρω σκοπό, δηλαδή βάζουν μπροστά από τα μαγαζιά κορδέλες, κώνους, για να μην παρκάρει κάποιος άλλος στο δημόσιο αυτό χώρο και τον φυλάνε για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα των πελατών...».

Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος, με φυλάκιση. Σε περίπτωση που οι ανωτέρω πράξεις τελέστηκαν για να εξασφαλίσουν θέσεις στάθμευσης ή να διευκολύνουν συγκεκριμένο κατάστημα ή επιχείρηση, τιμωρείται με την άνω ποινή και ο ιδιοκτήτης, καθώς επίσης και ο υπεύθυνος της επιχείρησης ή του καταστήματος...
Πρέπει εμείς να είμαστε με πολιτικά για να μην μας αντιληφθούν, για να δούμε τον κύριο που πάει να παρκάρει ένα αυτοκίνητο σε συγκεκριμένη θέση, που έχει οριοθετηθεί από νωρίς. Γι' αυτό είναι δύσκολο (σ.σ. να συλληφθεί ο παρκαδόρος). Τον παρκαδόρο πρέπει να τον συλλάβουμε την ώρα που παίρνει τα χρήματα από την άλλη μεριά, δηλαδή πρέπει να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία...».

Και συμπλήρωσε: «Τη ρίζα του προβλήματος την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Από τη στιγμή που παίρνω άδεια και κάνω ένα τέτοιο μαγαζί (σ.σ. νυχτερινό) χωρίς να έχει θέσεις στάθμευσης, ασφαλώς πώς θα γίνει από εκεί και πέρα;».




«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα