Έκθεση της Green Project

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας φιλοξενεί την τελευταία έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Green Project με φωτογραφίες των οδοιπορικών σε Ασία, Αφρική και Ευρώπη. Με τίτλο "2008-2012 Green Photo Journeys in 3 Continents", η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα πράσινασημεία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος" σε σχέση με καλές

πρακτικές χρήσης σύγχρονων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αξιοποίησης της τοπικήςπαραδοσιακής ενεργειακής γνώσης.

Ημη-κερδοσκοπική οργάνωση Green Project (GP) ιδρύθηκε το 2008 από την εθελοντική πρωτοβουλία 300 ενεργών πολιτών, επιστημόνων και καλλιτεχνών,εμπνευσμένων από το πρόγραμμα της UNESCO "World Solar Programme 1996-2005". Επιδιώκει να αφυπνίσει την κοινωνική συνείδηση μέσω της περιβαλλοντικής φωτογραφίας με άποψη, που μπορεί να τραβήξει καθένας απόμας.

Το2014 προγραμματίζεται το επόμενο ταξίδι της Green Project στη Νότια Αμερική. Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 14.536 χλμ, σε 45 ημέρες και θα επισκεφθούν 7 χώρες (Κολομβία, Εκουαδόρ, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Αργεντινή). Στο ταξίδι αυτό θα καταγράψουν 30 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος.

Ο Δρ Γιάννης Τζώρτζης, Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Green Project. Έχει επίσης, έχει συμμετάσχει σε όλα τα οδοιπορικά και μίλησε στην Ελευθερία Πάντζιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα