Fitch: Υποβάθμιση της Φινλανδίας

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Fitch υποβάθμισε σε αρνητική την προοπτική του τριπλού Α της Φινλανδίας,επικαλούμενος τις επιπτώσεις της ασθενούς οικονομικής ανάπτυξης που παρατηρούνται στη σκανδιναβική χώρα.

ΗΦινλανδία είναι ένα από τα λίγα μέλη της ζώνης του ευρώ που εξακολουθείνα είναι στην ανώτερη κατηγορία της πιστοληπτικής ικανότητας κατέχονταςβαθμολογία ΑΑΑ, αν και η Standard & Poor 's υποβάθμισε την οικονομία της χώρας σε ΑΑ + τον περασμένο Οκτώβριο.

Ηοικονομική παραγωγή της

χώρας δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα πουήταν το 2008, με τις εξαγωγές να έχουν συρρικνωθεί λόγω της κρίσης της ευρωζώνης. Η φινλανδική οικονομία συρρικνώθηκε για τρία συνεχόμενα έτη και αναμένεται να παρουσιάσει μικρή ανάκαμψη στα επόμενα χρόνια, ενώ η κυβέρνηση συνασπισμού έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στη μεταρρύθμιση της οικονομίας με στόχο να περιορίσει το αυξανόμενο χρέος.

«Οσυνδυασμός της μείωσης των διαρθρωτικών αλλαγών σε βασικούς βιομηχανικούς κλάδους και η μείωση του εργατικού δυναμικού έχει ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας και της δυνητικής οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Fitch.

Η μείωση της προοπτικής της Φινλανδικής οικονομίας από τον οίκο Fitch δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στις αποδόσεις των ομολόγων της Φινλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα