Eπένδυση - μαμούθ στον Κηφισό

Μία «ανάσα» πριν από την τελική ευθεία βρίσκεται ο εμπορικός πολυχώρος Academy Gardens που σχεδιάζει η εταιρεία Artume στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη επί της Λεωφόρου Κηφισού 60.

Ουσιαστικά, η κατάρτιση του σχεδίου προεδρικού διατάγματος -για το οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ανάψει το πράσινο φως- έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό, πλέον, που απομένει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι το προεδρικό διάταγμα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κίνηση που θα επιτρέψει
στους επενδυτές να ξεκινήσουν τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες.

Ας σημειωθεί ότι το π.δ. προσδιορίζει τους συντελεστές δόμησης-οι οποίοι μειώνονται ελαφρώς- στο οικοδομικό τετράγωνο που θα υλοποιηθεί το έργο, την απόσταση από την οικοδομική γραμμή και το ύψος των κτηρίων.

Όπως πληροφορείται το Capital.gr, οι επενδυτές έχουν ήδη δαπανήσει 126 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά το κόστος για την αγορά της έκτασης, την μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων, την υλοποίηση κατεδαφίσεων, τις αμοιβές συμβούλων κτλ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προσβλέπει στην άμεση έκδοση του ΦΕΚ προκειμένου να ξεκινήσει να υλοποιείται η επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Ύστερα από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που έχουν ισχυροποιήσει το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το έργο. Και αυτό επειδή τη διαδικασία της δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος θα πρέπει να «τρέξει» η υφιστάμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ ο νύν πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει δικαιοδοσία υπογραφής μέχρι τον Μάρτιο.

Ήδη, άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από το καλοκαίρι οπότε η επένδυση «ξεκόλλησε" -ύστερα από σχετική απόφαση του ΣτΕ- έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτή τη φορά λόγω της δημιουργίας νέων οργανογραμμάτων στους δημόσιους οργανισμούς, γεγονός που δημιούργησε σημαντική καθυστέρηση μέχρι να «διασαφηνιστεί «ποιος κάνει τι».

Πλέον, η Artume, που ελέγχεται από το fund που έχει συστήσει η Blackrock και επικεντρώνεται στην περιοχή της Ευρώπης, εκτιμά ότι οι πρώτες εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2015.

Το Academy Gardens, που απέχει 1,4 χλμ από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, θα διαθέτει εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Θα αποτελέσει, εάν όλα πάνε καλά, το πρώτο έργο της Blackrock στο εγχώριο real estate.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα