CIA: Θα συνεχίσουμε τις πιέσεις στο Ιράν

Ο επικεφαλής της CIA είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πιέσεις τους στο Ιράν, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να σταματήσουμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είπε ο Τζον Μπρέναν μιλώντας στο Fox News Sunday, τονίζοντας ότι το Ιράν συνεχίζει να αποτελεί κράτος που στηρίζει

την τρομοκρατία.

«Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είτε υπάρξει συμφωνία, είτε όχι, είναι να συνεχίσουμε τις πιέσεις στο Ιράν και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα αποσταθεροποίησης ενός αριθμού χωρών της περιοχής» είπε ο Μπρέναν.

Εκτίμησε ότι η Τεχεράνη συνειδητοποιεί ότι θα υπάρξουν «τεράστια κόστη και συνέπειες και επιπτώσεις» εάν δεν συμμορφωθεί και λέει ότι οι ΗΠΑ έχουν ακόμα μία σειρά «όπλων» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα.

Αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος, ο Τζον Μπρέναν εκτίμησε ότι έχει μειωθεί η ορμή του στο Ιράκ και τη Συρία και πρόσθεσε ότι η οργάνωση δεν προελαύνει με τον ίδιο ρυθμό με παλαιότερα.

«Είναι σαφές ότι το momentum του Ισλαμικού Κράτους εντός του Ιράκ και της Συρίας έχει περιοριστεί, έχει αναχαιτιστεί. Επομένως δεν προελαύνουν όπως πριν από μερικούς μήνες» είπε ο Μπρέναν.

Ο ίδιος εξήρε τις ιρακινές δυνάμεις που απώθησαν τους τζιχαντιστές και είπε ότι παρότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ιράν μάχονται κατά των τζιχαντιστών, δεν θα θεωρούσε σύμμαχο το Ιράν στη μάχη αυτή.

Αναφορικά με την ουκρανική κρίση, ο επικεφαλής της CIA εκτίμησε πως ο ρώσος πρόεδρος είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Μόσχα.

Ο Μπρέναν είπε: «Δεν θεωρώ ότι είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση. Πιστεύω ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η δυσφορία του που συνδέεται με αυτή την κατάσταση αυξάνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα