Butoh στον Ειλισσό

Στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος του Μικροχώρου Τέχνης «Ειλισσός» από τις 5 μέχρι και τις 8 Δεκέμβρη παρουσιάζονται τα εργαστήρια Butoh.

Το Βutoh είναι μία μορφή παραστατικής τέχνης που γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1959 από τον χορευτή Tatsumi Hijikata. Έχει εδραιωθεί ως μια νέα κατηγορία χορού στην avant-garde σκηνή και έχει εξαπλωθεί σε Ευρώπη και Αμερική.

Η βασική έρευνα του σεμιναρίου είναι μέσω της σωματικής δράσης
να αποδυναμωθεί η νόηση και να αποφασίσει το ίδιο το σώμα να χορέψει. Τα σεμινάρια οργανώνονται και παρουσιάζονται από την Μαρία Μαλαξιανάκη, η οποία μετά από χρόνια εκπαίδευσης πλάι σε χορευτές Butoh και έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από σαράντα παραστάσεις, φιλοδοξεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την ομορφιά της σκοτεινής πλευράς της ψυχής.

Την τελευταία μέρα του workshop που κλείνει και όλο το σεμινάριο- εργαστήρι και μετά την παρουσίαση της δουλειάς του σεμιναρίου από τους μαθητές, θα παρουσιαστεί ένα solo από την Μαρία Μαλαξιανάκη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μικρο-χώρου τέχνης «Ειλισσός», Βασίλης Κρητικός μίλησε στην εκπομπή της Νάνσυ Αγγελοπούλου, «Ακούω φωνές».

Work Shop (16 ώρες - 75 ευρώ)
5-6-7-8 Δεκέμβρη
Ώρες 3 με 7 μμ στον Ειλισσό
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : http://www.eilissos.gr/ 210 92 14248 & 6944 301678
Keywords
Τυχαία Θέματα