Brazil ξεκίνημα (3-1)

Ήταν τυχερή, ήταν μάλλον ευνοημένη απο τη διαιτησία (με ένα πέναλτι... εφεύρεση, δώρο για την οικοδέσποινα) αλλά ήταν και η νικήτρια της πρεμιέρας. Η Βραζιλία επικράτησε με 3-1 της Κροατίας αν και βρέθηκε να χάνει απο το 11΄ με αυτογκόλ του Μαρσέλο. Σταρ της βραδιάς ο Νεϊμάρ με δύο γκολ. Ο Όσκαρ έβαλε το... κερασάκι

στην τούρτα της νίκης.

Οι Κροάτες έδειξαν πραγματικά σκληροί για να υποταχθούν. Και ήταν μέσα στο "κόλπο" ως το φινάλε (στο 90΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 2-2). Στη... λεπτομέρεια έχασαν, απο τον μεγάλο αντίπαλο τους. Στο 7' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για αυτούς, όταν ο Σρνα έκανε τη σέντρα, ο Όλιτς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Ζούλιο Σέζαρ. Η Βραζιλία έδειξε πως δεν έλαβε το «μήνυμα» και στο 11' η Κροατία έκανε το 0-1, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Όλιτς έκανε δυνατή συρτή σέντρα, ο Γέλαβιτς επιχείρησε να πλασάρει, αλλά η επαφή του με την μπάλα δεν ήταν καλή, με τον Μαρσέλο να την βρίσκει στην κίνηση και να την στέλνει στην εστία της «Σελεσάο».


Η ισοφάριση ήρθε στο 29', όταν ο Νεϊμάρ σούταρε με το αριστερό έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα (στην αριστερή γωνία του Πλετίκοσα) πρώτα στο αριστερό δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα για το 1-1. Πάντως, αμέσως πριν το γκολ της ισοφάρισης, η Κροατία είχε χάσει μία καλή στιγμή, όταν ο Γέλαβιτς έπιασε την κεφαλιά από την σέντρα του Πέρισιτς, αλλά ο Ζούλιο Σέζαρ ήταν σωστά τοποθετημένος και δεν αιφνιδιάστηκε.

Η Βραζιλία έφτασε στο 2-1 και στην ανατροπή με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Ο Όσκαρ έκανε τη σέντρα στο 69', ο Φρεντ έπεσε από τράβηγμα του Λόβρεν (τον ακούμπησε, αλλά θεωρούμε τουλάχιστον υπερβολική την απόφαση του Νισιμούρα) και ο Ιάπωνας ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Νεϊμάρ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1 στο 71', μιας και παρά το γεγονός πως ο Πλετίκοσα έπεσε στη σωστή γωνία (στη δεξιά του), δεν κατάφερε να γλιτώσει το δεύτερο γκολ για την Κροατία.

Η Κροατία έχασε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90', όταν το σουτ του Πέρισιτς αποκρούστηκε από τον Ζούλιο Σέζαρ και στη συνέχεια της φάσης είχαμε γκολ αλλά στην άλλη εστία. Ο Όσκαρ σούταρε με το... μυτάκι και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Βραζιλία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Όσκαρ, Νεϊμάρ (88' Ραμίρες), Φρεντ.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Βρσάλκο, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Σρνα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κόβασιτς (61' Μπρόζοβιτς), Όλιτς, Πέρισιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα