«Aσφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης»

Βολές εναντίον της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ οι οποίοι καταγγέλλουν ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή την επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης για τη ΝΕΡΙΤ, αναφορικά με την τροπολογία που προβλέπει τον διορισμό του Εποπτικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση. Η επιστολή συνιστά κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζοντας πως ο ασφυκτικός έλεγχος της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανεξαρτησία των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Δείχνει μάλιστα ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν η δημιουργία ενός μορφώματος κομμένου και ραμμένου στα κυβερνητικά μέτρα.

Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης για τα διαδραματιζόμενα στη ΝΕΡΙΤ αποκαλύπτει την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει, παρά τις μεγαλοστομίες, τον ασφυκτικό έλεγχο στα δημόσια Ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το καθεστώς των ανοικτών πολιτικών παρεμβάσεων, ανέφερε από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας ότι η τροπολογία με την οποία ανατράπηκε ο τρόπος ορισμού των μελών του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ υπονομεύει κάθε έννοια αξιοπιστίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα