Apple και Google στη Σερβία

Την "άφιξη" των αμερικανικών εταιρειών Apple και Google στη Σερβία μέχρι το τέλος του 2013, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της βαλκανικής αυτής χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς, προσθέτοντας ότι αυτές οι επενδύσεις θα είναι σημαντικές για τη βελτίωση της "εικόνας" της Σερβίας.

Έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία των εταιρειών στην Σίλικον Βάλεϊ (Silicon Valley), ο κ. Ντάτσιτς δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία της Σερβίας

ότι η Google και η Apple σχεδιάζουν να ανοίξουν καταστήματα (brand stores) στη χώρα.

Ο κ. Ντάτσιτς έλαβε μέρος σε συνέδριο που διεξήχθη στο Σαν Φρανσίσκο, από όπου προσκάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στη Σερβία.

Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των διοικήσεων των εταιρειών Hewlett Packard, Paypal και Oracle, με τους οποίους συζήτησε την πιθανότητα της επενδυτικής τους δραστηριοποίησης στη Σερβία. Οι υπηρεσίες της PayPal είναι διαθέσιμες στη Σερβία από τις 10 Απριλίου και εκτός της δυνατότητας αγοράς, οι πολίτες της Σερβίας θα είναι σε θέση να πωλούν προϊόντα στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας την PayPal.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους δυνητικούς επενδυτές ότι η χώρα του είναι πολιτικά σταθερή. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί η Σερβία σε ένα τεχνολογικό και καινοτόμο κέντρο της Ευρώπης και για την επίτευξη αυτού του στόχου, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα