Aνοιχτή επιστολή της Π.Ο.Ε.Σ. προς τον Υπουργό Οικονομικών

Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (Π.Ο.Ε.Σ.), που εκπροσωπεί νομίμως τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτεί την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών στους στρατιωτικούς , ενώ αποδοκιμάζει και την στάση των Ενώσεων Απόστρατων.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την υπ΄ αριθμ. οικ. 2/83408/0022/14-11-2012 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β' 3017/14-11-2012), που αφορούσε την

αναδρομική από 1-8-2012 μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις.
Συγκεκριμένα η Π.Ο.Ε.Σ. στην επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνει:
«Επειδή, ουδέποτε κληθήκαμε από εσάς, αν και το ζητήσαμε ακόμη και με εξώδικο που σας αποστείλαμε την 20 Ιουνίου 2014, ως οι προσφεύγοντες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επειδή διαρρέονται διάφορα σενάρια υλοποίησης της ανωτέρω απόφασης που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

Σας γνωρίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει και κανέναν δεν εξουσιοδοτήσαμε προς τούτο.

Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και το Συντονιστικό όργανο αυτών δεν εκφράζουν τους εν ενεργεία Έλληνες στρατιωτικούς και δεν μπορούν να ομιλούν, να διαπραγματεύονται και πολύ περισσότερο να δέχονται οτιδήποτε εξ ονόματος των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών, αφού δεν τους έχουμε εξουσιοδοτήσει σχετικά προς τούτο.

Εάν δεν καταστεί εφικτή η οποιαδήποτε συνάντηση μαζί σας, σας γνωρίζουμε την απαρέγκλιτη θέση της Ομοσπονδίας και των Περιφερειακών Ενώσεων μας, η οποία είναι η απαίτησή μας για άμεση, πλήρη και ορθή συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στην ανωτέρω υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του ΣτΕ και ειδικότερα:

1.Την από 01-8-2014 επαναφορά του μισθολογίου των Ελλήνων στρατιω-τικών στα επίπεδα της 31-7-2012.

2.Την άμεση και έντοκη καταβολή των αναδρομικών, που γέννησε η εν λόγω απόφαση, χωρίς οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα ή σκέψη για την καταβολή σε βάθος χρόνου.»


Ρεπορτάζ Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα