AltcineAction 2013

Το online φεστιβάλ altcineAction βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία. Λίγες μέρες έμειναν για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία διεξάγεται μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον ιστότοπο του altcineAction.

Ο τερματισμός θα γίνει τη βραδιά της 3ης Οκτωβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με την τελετή απονομής των βραβείων.

Το δραστήριο και ανήσυχο
κοινό του Φεστιβάλ, θα αποφασίσει σε ποιες ταινίες θα δοθούν τα τρία πρώτα βραβεία.

Το Βραβείο του altcine, δίνεται κάθε χρόνο σε μια ξένη παραγωγή που ξεχώρισε για την καλλιτεχνική αξία της. Από αυτή τη χρονιά, το Βραβείο του altcine μετονομάζεται σε Βραβείο Αλίντας Δημητρίου, στη μνήμη της μεγάλης αυτής κυρίας του ελληνικού κινηματογράφου που έφυγε πρόσφατα. Το βραβείο θα παραδώσει ο σύντροφός της Σωτήρης Δημητρίου.

Ακόμη, το Βραβείο Καλύτερου Κριτή που έγινε θεσμός από πέρυσι, προσφέρει πλέον ένα πολύ μεγάλο δώρο. Σε συνεργασία με το Divan Film Festival ο νικητής θα ταξιδέψει στη Ρουμανία όπου διεξάγεται αυτό το φεστιβάλ και θα παρουσιάσει επιλογές από τις φετινές ταινίες του altcineAction. Εφέτος, πρόεδρος της επιτροπής για το Βραβείο Καλύτερου Κριτή είναι ο Ρουμάνος ακαδημαϊκός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Divan Film Festival, Marian Tutui και μέλη, η ελληνίδα ακαδημαϊκός και θεωρητικός Λύδια Παπαδημητρίου, καθώς και η Ana Grgic, ερευνήτρια από την Κροατία.

Φέτος , για πρώτη φορά θα δοθούν δύο ακόμα ειδικά βραβεία.

Το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας, με κριτική επιτροπή τους Αργύρη Θέο και Κώστα Σταμούλη από την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) και τον Bredrag Bambic, Πρόεδρο της Ένωσης Σέρβων Κινηματογραφιστών. Το βραβείο αυτό έχει για έπαθλο το software Tiffen Dfx, χορηγία MC Manios.

Το Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ, με κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους μοντέρ Γιώργο Μαυροψαρίδη (GR), Aleksandra Milovanovic (SR) και Ilir Butka (AL). Το βραβείο αυτό έχει για έπαθλο το software AVID Media Composer 7, χορηγία Telmaco/Avid.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Iερά Οδός 48, Κεραμεικός
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στις 7:30 μμ
Keywords
Τυχαία Θέματα