Κύπελλο: Εργο-τέλεια σφαλιάρα, νοκ άουτ ο Άρης

19:36 20/12/2018 - Πηγή: In.gr

Η Εργο-τέλεια σφαλιάρα (3-2) έριξε στο καναβάτσο τον Άρη. Οι Κρητικοί (που προηγήθηκαν με 3-0) προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον 4ο όμιλο πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Οι Κίτρινοι από την άλλη βυθίζονται στην εσωστρέφεια.

Υπέστησαν μια ντροπιαστική ήττα και κατ’ επέκταση έναν αποκλεισμό από μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας (Football League). Αν και στο Παγκρήτιο δεν φάνηκε η διαφορά κατηγορίας.
Ο Άρης

ήταν μια ομάδα υπνωτισμένη, μια ομάδα που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε ότι κατάλαβε τη σημασία που είχε αυτό το παιχνίδι. Το κύπελλο αποτελούσε στόχο για τον Άρη, κάτι που , όμως δεν έδειξαν να αντιλαμβάνονται προπονητής και παίκτες. Ο Άρης βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 52ο λεπτό και στη συνέχεια δεν κατάφερε να ισοφαρίσει , παρά το γεγονός ότι σημείωσε δυο γκολ με τον Ντιγκινί. Το τελικό 3-2 , εκτός από ντροπιαστικό, αποτελεί και δίκαιη τιμωρία για την τραγική εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του Παντελίδη. Ο Εργοτέλης, πανηγύρισε δίκαια στο τέλος του αγώνα, μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του.

Αρκετές αλλαγές από Παντελίδη

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο Καντιμοίρης ήταν ο τερματοφύλακας, ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Μενέντεθ το αριστερό και οι Βέλεθ με τον Μάβραϊ ήταν το κεντρικό δίδυμο. Οι Μπάσα και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μαρτίνες, ο Ντιγκινί στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Γκάμα στην αριστερή, ενώ ο Γιουνές στη κορυφή της επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο έμειναν μετά από αρκετά παιχνίδια οι Σιώπης και Ματέο Γκαρσία.

Το «όχι» του Κατσιμήτρου

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς να δημιουργήσουν, πάντως, μεγάλη ευκαιρία. Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα στη συνέχεια και δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες, με δυνατά σουτ των Μπάσα (17΄) και Ματίγια (20΄), όμως και στις δυο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη , Κατσιμήτρος, απέκρουσε σε κόρνερ.

Ατυχία με Βέλεθ

Στο 38ο λεπτό του αγώνα ο Φραν Βέλεθ έπεσε στο έδαφος στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε νόημα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι και ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στην θέση του τον Γιώργο Δεληζήση.

Φάση διαρκείας και γκολ από τον Μπουρσέλη

Ο Εργοτέλης ήταν, πάντως, η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από μια φάση διαρκείας. Συγκεκριμένα, ο Έφορντ έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του Άρη, ο Τσέλιος σούταρε, ο Καντιμοίρης έδιωξε την μπάλα και στην επαναφορά ο Μπουρσέλης την έστειλε στα δίχτυα με νέο σουτ.

Τραγικά λάθη και… 3-0

Ο Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Γκαρσία στη θέση του Μαρτίνες, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ο Εργοτέλης, ήταν, όμως η ομάδα που αιφνιδίασε , εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη της άμυνας του Άρη. Στο 50ο λεπτό ο Έφορντ έφτιαξε το γκολ για τον Ιατρούδη, που σκόραρε με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αμερικανού επιθετικού να φύγει στην κόντρα και να πλασάρει τον Καντιμοίρη.

Μείωσε ο Ντιγκινί

Ο Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Σιώπη στη θέση του Μπάσα. Ο Άρης κατάφερε, πάντως, στο 57ο λεπτό να μειώσει το σκορ με γκολ του Ντιγκινί. Μετά από συνδυασμό του Μενέντεθ με τον Μπάσα , η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί που μέσα από τη μεγάλη περιοχή πλάσαρε εύστοχα και μείωσε το σκορ σε 3-1.

Επιτέλους έβαλε πέναλτι

Στο 73΄ λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από γύρισμα του Γιουνές από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κοζορώνη. Ο Ντιγκινί ήταν αυτός που έστησε την μπάλα στην βούλα και με πολύ ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σπάζοντας την «κατάρα» των χαμένων πέναλτι για τον Άρη και μειώνοντας σε 3-2.
Η τελευταία ευκαιρία

Στο 87ο λεπτό ο Γάλλος επιθετικός έχασε τεράστια ευκαιρία να σημειώσει και τρίτο γκολ, όμως, ο Κατσιμήτρος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Άρης δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ και γνώρισε μια ντροπιαστική ήττα και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του ΚυπέλΛου.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ 3-2

Σκόρερ: 44’ Μπουρσέλης, 50’ Ιατρούδης, 52’ Έφορντ – 57’, 74’ (πεν.) Ντιγκινί

Κίτρινες: 72’ Μπρους, 76’ Τσέλιος, 90+3’ Γιακούμπου – 62’ Γκαρσία

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Δημόπουλος (Φλώρινας), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Κοζορώνης, Γιακούμπου, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (69’ Καπνίδης), Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης (82’ Μαζουλουξής), Έφορντ, Κατσούρι (46’ Μπουτσάκης).

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βέλεθ (41’ Δεληζήσης), Μάβραϊ, Μενέντεθ, Μπάσα (54’ Σιώπης), Ματίγια, , Γκάμα, Ντιγκινί, Μαρτίνες (46’ Γκαρσία), Γιουνές.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
20/12 Εργοτέλης – Άρης 3-2
20/12 Αήττητος Σπάτων – ΠΑΟΚ 0-6

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ 7 (9-2)
Εργοτέλης 4 (5-5)
Αρης 4 (5-5)
Αήττητος Σπάτων 1 (2-9)

Keywords
Τυχαία Θέματα