Κοροναϊός – Ινδία : «Ακόμη και με τα βέλτιστα σενάρια, πιθανότατα, βρίσκεστε σε μια πολύ οδυνηρή κρίση»

17:33 24/3/2020 - Πηγή: In.gr

Η αστυνομία επέβαλε το κλείσιμο σε μεγάλα τμήματα της Ινδίας, σήμερα την Τρίτη. Κλείσιμο σημαίνει αυτο-απομόνωση και περιορισμός για να παύσει η κοινωνική εξάπλωση.

Ο κοροναϊός έχει μεταδοθεί ήδη σε μεγάλες πόλεις και τώρα έχει ξεκινήσει να εξαπλώνεται και στις μικρότερες πόλεις. Οι ερευνητές υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι  πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία θα μπορούσαν να μολυνθούν με τον κοροναϊό μέχρι τα μέσα του Μάη.

Μέτρα και περιορισμοί

Η Ινδία έχει ήδη διακόψει τις διεθνείς συνδέσεις

πτήσεων και θα σταματήσει τις εγχώριες αεροπορικές υπηρεσίες τα μεσάνυχτα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση. Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi πρόκειται να απευθυνθεί στη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων για δεύτερη φορά την εβδομάδα σχετικά με τους κινδύνους από τον ιό που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Η Ινδία έχει ανιχνεύσει 485 κρούσματα κοροναϊού και 9 άνθρωποι έχουν πεθάνει, αλλά ο συναγερμός αυξάνεται σε ολόκληρη την περιοχή σχετικά με την προοπτική εξάπλωσής της σε φτωχές κοινότητες και την ικανότητα των πληθυσμών που έχουν πληγεί από πόρους για τη δημόσια υγεία να την αντιμετωπίσει.

Ένας υγειονομικός υπάλληλος στη δυτική πολιτεία του Maharashtra δήλωσε ότι νέες περιπτώσεις άρχισαν να εμφανίζονται σε μικρές πόλεις μετά το πρώτο κύμα που εμφανίστηκε σε μεγάλες πόλεις όπως η Βομβάη.

«Αυτή η τάση είναι ανησυχητική, καθώς οι αγροτικές περιοχές έχουν περιορισμένη υποδομή για την αντιμετώπιση της επιδημίας», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας που αρνήθηκε να προσδιοριστεί λέγοντας ότι δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει με δημοσιογράφους.

Οι πολιτείες επιβάλλουν τις δικές τους ασυδοσίες και αναστέλλουν τις υπηρεσίες τρένων και λεωφορείων και συνεχίζουν την κυκλοφορία εκτός δρόμου. Τα τρία τέταρτα της χώρας ήταν υπό καραντίνα την Τρίτη με τα υπόλοιπα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των προηγούμενων μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ανησυχητική τάση

Μια νέα ανησυχία στη βόρεια ινδική πολιτεία του Πουντζάμπ ήταν ο κίνδυνος μόλυνσης από περίπου 90.000 υπερπόντιους Ινδούς που είχαν ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα τους. Πολλοί άνθρωποι από το Punjab ζουν στη Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Μια ομάδα επιστημόνων που βασίζεται κυρίως στις ΗΠΑ, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ινδία μπορεί να φτάσει στα 1,3 εκατομμύρια έως τα μέσα Μαΐου, αν ο ιός διατηρήσει το ποσοστό της εξάπλωσης.

«Ακόμη και με τα βέλτιστα σενάρια, πιθανότατα, βρίσκεστε σε μια πολύ οδυνηρή κρίση», δήλωσε ο Bhramar Mukherjee, καθηγητής βιοστατιστικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan που συμμετείχε στη μελέτη.

Πηγή: aljazeera.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοροναϊός – Ινδία, Ακόμη,koronaios – india, akomi