Tesla Roadster: Έρχεται με εντυπωσιακές επιδόσεις μέσα στο 2024

Μετά από το Cybertruck, το ηλεκτρικό sportscar Roadster ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του, μέσα στο 2024, και ο Elun Musk λέει ότι θα σημειώνει τα 0-92 km/h σε κάτω από 1 δευτερόλεπτο.

Πέρασαν εξίμισι χρόνια από την πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του Tesla Roadster, κι ακόμα το αμερικανικό ηλεκτρικό sportscar δεν έχει περάσει στη γραμμή παραγωγής. Η κυριότερη αιτία ήταν η κρίση στην

παγκόσμια προμήθεια ημιαγωγών (microchips), που προκλήθηκε εν μέρει και από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 που μεσολάβησε.

Όμως τώρα, όπως επιβεβαίωσε ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Elon Musk, η αναμονή έφτασε στο τέλος της. Ο Αμερικανός μεγιστάνας έγραψε στο Twitter/X έκανε μία σειρά από ποσταρίσματα, πανηγυρικού χαρακτήρα, εκθειάζοντας με πρωτοφανή τρόπο το νέο δημιούργημα της εταιρείας του.

Συγκεκριμένα, ο Musk έγραψε σε μία ανάρτησή του πως “δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει άλλο αυτοκίνητο σαν αυτό, αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει αυτοκίνητο” και έπειτα πως η παρουσίασή του “έχει σοβαρή πιθανότητα να είναι μία από τις πιο εξωφρενικά εντυπωσιακές όλων των εποχών”.

Όμως, το πιο εντυπωσιακό που έγραψε ο Αμερικανός επιχειρηματίας είναι ότι το Tesla Roadster θα έχει τέτοια ισχύ που θα σημειώνει την επιτάχυνση 0-60 mph, που μεταφράζεται σε 0-92,5 km/h, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα τετρακίνητο σπορ αυτοκίνητο με 2+2 θέσεις. Ο όρος Roadster δικαιολογείται από την αφαιρούμενη γυάλινη οροφή, που αποθηκεύεται στο χώρο αποσκευών όταν δεν χρησιμοποιείται.

Όταν ανακοίνωσε το νέο Roadster, το Νοέμβριο του 2017, η εταιρεία της Καλιφόρνιας ανέφερε ότι η επιτάχυνση 0-92 km/h θα γίνεται σε 1,9 δευτερόλεπτα, αλλά έκτοτε τα δεδομένα -όπως και ο ανταγωνισμός- άλλαξαν.

Αργότερα, η Tesla υποσχέθηκε τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 400 km/h, και αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων με κάθε πλήρη φόρτιση. Πρόκειται για εξωφρενικούς αριθμούς, ειδικά η επιτάχυνση 0-92 km/h κάτω από δευτερόλεπτο, που αναμένεται να δούμε αν θα φτάσουν στην παραγωγή.

Ο σχεδιασμός του Tesla Roadster έχει ολοκληρωθεί, και αναμένεται να δούμε την τελική του έκδοση παραγωγής προς το τέλος του έτους. Ο στόχος είναι να αρχίσουν οι παραδόσεις στους πρώτους αγοραστές του στις αρχές του 2025, αν και με την Tesla κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Η Tesla έχει αρχίζει ήδη να δέχεται παραγγελίες, για ένα αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι θα ξεκινά πάνω από τις 200.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα