Γλαβίνας: Αναποτελεσματικό πυροτέχνημα η επιστολή Μητσοτάκη στην Φον ντερ Λάιεν

«Είναι προφανές ότι η επιστολή προς την κυρία Φον ντερ Λάιεν, τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, είναι ένα πυροτέχνημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Newsroom” της ERT News και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Κληθείς να σχολιάζει το ζήτημα της ακρίβειας και την επιστολή

του πρωθυπουργού στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γλαβίνας σημείωσε ότι «διαρκώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κινούνται γύρω από τον εαυτό τους στο πρόβλημα της ακρίβειας. Η διαφορά τιμών σε βασικά προϊόντα μεταξύ της Ελλάδας και χωρών με πολύ υψηλότερα εισοδήματα είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα έπρεπε να έχει δοθεί λύση εδώ και χρόνια».

Παράλληλα, αναρωτήθηκε «τι έκανε ο Πρωθυπουργός όλα αυτά τα χρόνια; Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι “στο ζήτημα της ακρίβειας τα δύσκολα είναι πίσω, έχουμε προσπαθήσει και έχουμε φέρει αποτελέσματα”. Πού είναι αυτά τα αποτελέσματα; Εδώ υπάρχει απόλυτη αναποτελεσματικότητα. Είναι προφανές ότι η επιστολή προς την κυρία Φον ντερ Λάιεν, τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, είναι ένα πυροτέχνημα. Θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, όσο και με την έναρξη της πληθωριστικής κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «όσο κι αν το αρνείται η Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα όπως η μείωση των έμμεσων φόρων και ειδικότερα του ΦΠΑ, που για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να αποδώσουν. Επίσης προτείνουμε την ίδρυση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή, που θα ελέγχει τις τιμές με πολύ αυστηρό τρόπο, ώστε να μην υπήρχαν αυτές οι αδιανόητες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και άλλων χώρων. Απαιτείται αποτελεσματική αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών εταιρειών, στις οποίες η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με πρόστιμα-χάδια».

Επιπλέον, αναρωτήθηκε «θα μπορούσε να γίνει μποϊκοτάζ σε μεγάλες εταιρείες που γνωρίζουμε αποδεδειγμένα ότι κερδοσκοπούν εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών; Απέναντι στα συμφέροντα των ολιγοπωλίων στην ενέργεια, στις μεταφορές, στα τρόφιμα. Στην υγεία για παράδειγμα, λίγες εταιρείες εισπράττουν εκατομμύρια από τις ιδιωτικές δαπάνες των Ελλήνων ασθενών».

Παράλληλα, ο κ. Γλαβίνας υπενθύμισε ότι «ο Πρωθυπουργός είχε πει πως η Ελλάδα δεν είναι μπανανία, όμως αυτό πιστοποιεί η επιστολή του προς την κα Φον ντερ Λάιεν. Η Ελλάδα πρέπει να είναι συντεταγμένο κράτος, χωρίς εναρμονισμένες πρακτικές στον χώρο της αγοράς, χωρίς ολιγοπώλια όπως είπε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά με μία αγορά ρυθμισμένη με ελέγχους και όχι πρόστιμα- χάδια». Κατόπιν, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση συγκεντρώνει ένα υπερπλεόνασμα από τους έμμεσους φόρους και στη συνέχεια ένα κομμάτι το επιστρέφει ως επιδόματα. Ανεπαρκή μέτρα που δεν ακουμπούν τους πιο αδύναμους, αυτούς που αμείβονται με λιγότερα από χίλια ευρώ, με εργασιακές σχέσεις part-time και που σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 20 του μήνα χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν τα χρήματα για να βγάλουν το μήνα».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε ότι «με συγκεκριμένες προτάσεις μαχόμαστε για τη δεύτερη θέση, που θεωρούμε ότι είναι ένας εφικτός στόχος. Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και θα το πετύχουμε με απόλυτη βεβαιότητα ώστε να δημιουργηθεί προοπτική για την επόμενη μέρα στον προοδευτικό χώρο».

«Σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, τις οποίες πολιτικοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέτοντας το πρωτάκουστο ψευτοδίλημμα ότι “αν δεν ψηφίσουν οι πολίτες Νέα Δημοκρατία, δεν θα υπάρχει σταθερότητα στη χώρα”, εμείς διεκδικούμε αρχικά να σταλεί ένα μήνυμα για μία Ευρώπη της αλληλεγγύη και της αξιοπρέπειας, αλλά και για ένα ισχυρό και αξιόπιστο ΠΑΣΟΚ στη θέση του πηδαλιούχου της αντιπολίτευσης, ώστε να οικοδομήσουμε δυναμική προοπτικής. Θα είμαστε στην όχθη των νικητών».

#ΘΑΝΑΣΗΣ_ΓΛΑΒΙΝΑΣ #ΠΑΣΟΚ_ΚΙΝΑΛ
Keywords
Αναζητήσεις
glavinas-anapotelesmatiko-pyrotechnima-i-epistoli-mitsotaki-stin-fon-nter-laien.htm
Τυχαία Θέματα