«Κάποιοι μας είχαν “διαγράψει” το 2009 και το 2014. Είμαστε “παιδιά” του ανταγωνισμού»

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση / ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της AEGEAN, Δημήτρη Γερογιάννη, στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης της εταιρείας στο εξωτερικό (Ντουμπάι) για τη συμπλήρωση 25 χρόνων της εταιρείας.

Ο κ. Γερογιάννης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της AEGEAN, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τις αναπτυξιακές προοπτικές της.

Από την ομιλία του, εμείς ξεχωρίσαμε / ερμηνεύσαμε τα ακόλουθα:

-Ίσως τα πιο δύσκολα χρόνια της AEGEAN

μέχρι να καταφέρει να «ορθοποδήσει» ήταν τα πρώτα (η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999, συγχωνεύτηκε το 2001 με την Cronus, παρουσίασε βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα το 2003).

Την περίοδο αυτή, πέρα από την οικογένεια Βασιλάκη, σημαντική ήταν η συνεισφορά των μετόχων της εταιρείας, όπως επισήμανε.

-«Κάποιοι μας “διέγραψαν” με χαρά και άλλοι με λύπη το 2009, με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, κάποιοι το 2014 με την είσοδο της Ryanair. Αποδείχτηκε ότι έχουμε μέταλλο, είμαστε “παιδιά” του ανταγωνισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γερογιάννης.

-«Μην περιμένετε από εμάς εντυπωσιακά πράγματα. Είμαστε λογικοί στα βήματα μας, είμαστε στη λογική των λελογισμένων βημάτων….

…Γι’ αυτό τον λόγο δεν χρειάστηκε να κάνουμε “ανθρωποθυσίες”, όπως άλλες αεροπορικές την περίοδο της κρίσης», υπογράμμισε, σε άλλο σημείο, της ομιλίας του.

-«Δεν μου αρέσει να μιλάω για ρεκόρ» και «δεν εγκαταλείπουμε την σκέψη των εξαγορών», σχολίασε σε άλλα σημεία της ομιλίας του.

Κατά γενική διαπίστωση, η AEGEAN αποτελεί μια επιτυχημένη αεροπορική εταιρεία, η οποία – ίσως και να ξεπερνά πλέον – τους αρχικούς στόχους των μετόχων της.

Για εμάς, είναι σημαντικό που παραμένει σε «ελληνικά χέρια», όντας ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού.

Το άρθρο «Κάποιοι μας είχαν “διαγράψει” το 2009 και το 2014. Είμαστε “παιδιά” του ανταγωνισμού» εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
kapoioi-mas-eichan-diagrapsei-to-2009-kai-to-2014-eimaste-paidia-tou-antagonismou.htm
Τυχαία Θέματα