Πέτρος Κόκκαλης από Λάρισα: «Χρειαζόμαστε ένα τολμηρό σχέδιο τώρα, αύριο θα είναι αργά»

«Ερχόμαστε από μία μακρά περιοδεία σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από κλιματικές καταστροφές και το μήνυμα ήταν παντού το ίδιο. Πρέπει να δράσουμε τώρα – αύριο θα είναι αργά», ανέφερε ο Πέτρος Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Εθνικής Πράσινης Συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα. Μαζί του κατά την παρουσίαση ήταν οι υποψήφιες/οι ευρωβουλεύτριες και ευρωβουλευτές Όλγα Στεφανή, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Φώτης Καψάλης και Μπεατρίς Σεμακούλα.

Ο στόχος της Εθνικής

Πράσινης Συμφωνίας έχει τρεις άξονες, ανέφερε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πρώτος είναι η κοινωνική δικαιοσύνη που θα πρέπει επίσης να είναι και κλιματική. Χρειαζόμαστε ένα τολμηρό, διαφοροποιημένο σχέδιο, που θα βασίζεται σε δημόσιες επενδύσεις και στη στήριξη εκτός του ασφυκτικού δημοσιονομικού πλαισίου στήριξης – πρόταση που έχω καταθέσει κατ’ επανάληψη και ως ευρωβουλευτής.

Δεύτερος άξονας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Και οι πολίτες της χώρας δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς αν δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία και υγεία, ασφαλής και προσιτή τροφή, στέγη, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ασφαλή και φτηνά ΜΜΜ, καθαρό νερό και φθηνή ενέργεια. Στόχος, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, και η μείωση των ανισοτήτων, ούτως ώστε να επιτευχθεί η βασική ιδέα πίσω από την Πράσινη Μετάβαση. Πως αυτήν τη φορά δεν πρέπει να μείνει κανείς πίσω, όπως έγινε με κάθε άλλη διεθνή κρίση μέχρι σήμερα, με λίγους να τις βιώνουν ως ευκαιρία με υπερκέρδη, εις βάρος της πλειοψηφίας και των πιο ευάλωτων.

Τρίτος άξονας, τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης, είναι η αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με παράλληλη αντιμετώπιση των αιτιών της. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα πως δεν μπορούμε αν αφιερώνουμε εθνικούς πόρους για αναζήτηση κοιτασμάτων ορυκτών καυσίμων, αντί να δημιουργούμε υποδομές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με χωροταξικό σχεδιασμό για να μειώσουμε το κόστος ενέργειας για νοικοκυριά, παραγωγούς και επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα μπορεί να μετέχει στην Πράσινη επανάσταση που λαμβάνει χώρα σε όλον τον αναπτυγμένο κόσμο, αντί να μείνει ουραγός των εξελίξεων, γιατί το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν ασχολείται, ή δεν θέλει να σχεδιάσει για το μέλλον», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Αίσθηση έκανε η τοποθέτηση και του Φώτη Καψάλη, υποψήφιου με τον ΚΟΣΜΟ, πως «ό,τι χτίσουμε εφεξής πρέπει να μην το πάρει η επόμενη νεροποντή» συμπληρώνοντας πως «η Θεσσαλία πρέπει να δώσει το μήνυμα σε αυτές τις εκλογές, πως ο τόπος μας, οι ζωές και οι περιουσίες μας έχουν σημασία». Ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Γιαννιτσά: «Στις Ευρωεκλογές να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής»

Συνάντηση Κασσελάκη με ποντιακές οργανώσεις – «Πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αναγνώριση της Γενοκτονίας»

Ευαγγελισμός για VIP: Έκθετη η κυβέρνηση – Ποιος είναι ο διοικητής που διέταξε διαλογή ασθενών και τα… παρακάλια στον Πολάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτρος Κόκκαλης, Λάρισα, Χρειαζόμαστε,petros kokkalis, larisa, chreiazomaste