Τουρκία – σεισμός: Συγκλονίζει ο πατέρας που κρατούσε το χέρι της νεκρής κόρης του στα χαλάσματα – «Φώναζα, μήπως και ακούσει το όνομά της»

Πέρασε ένας μήνας από τους φονικούςσεισμούςστα τουρκοσυριακά σύνορα. Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Φεβρουαρίου και ήταν 4:17 τα ξημερώματα όταν όλος ο κόσμος έστρεψε το βλέμμα του στηνΤουρκίακαι τη Συρία και βυθίστηκε στο πένθος. Από τον σεισμό των 7,8 βαθμών – τον οποίο ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα άλλη δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών – σκοτώθηκαν σχεδόν 46.000 άνθρωποι (τα πτώματα των οποίων έχουν εντοπιστεί) και τραυματίσθηκαν άλλοι 105.000 στην Τουρκία, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα απολογισμούς που δεν θεωρούνται οριστικοί.
Σχεδόν 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη γειτονική Συρία. Ήταν ίσως η πιο σπαρακτική εικόνα από τα συντρίμμια του σεισμού της Τουρκίας που έκανε τον γύρο του κόσμου, ραγίζοντας καρδιές. Ο άνδρας που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες να κρατάει το χέρι της νεκρής κόρης του κάτω από τα χαλάσματα της 8όροφης πολυκατοικίας στο Καχραμάνμαρας, μίλησε στην ΕΡΤ και τον Γιάννη Μούτσιο φέρνοντας στο «φως» άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο Τούρκος φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου αποτυπώνει χωρίς λόγια την τραγωδία χιλιάδων ανθρώπων. […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία –, Συγκλονίζει, – Φώναζα,tourkia –, sygklonizei, – fonaza