Το οικονομικό διακύβευμα της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη που «δεν είχε σχεδιαστεί για να αντέξει τέτοια σύγκρουση»

Τα άψυχα σώματα των δύο από τους έξι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Βαλτιμόρης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ανασύρθηκαν χθες Τετάρτη, 27/3, όπως ανακοίνωσαν οι Aρχές, την επομένη της θεαματικής κατάρρευσης γέφυρας όταν έπεσε πάνω σε πυλώνα της γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. «Λίγο μετά τις 10:00, δύτες εντόπισαν κόκκινο ημιφορτηγό σε βάθος περίπου 7,6 μέτρων», εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Αστυνομία του Μέριλαντ, της πολιτείας όπου υπάγεται διοικητικά η Βαλτιμόρη.
«Δύο θύματα της τραγωδίας είχαν παγιδευτεί μέσα στο όχημα», σημείωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP και το Reuters. Τα πτώματα που ανασύρθηκαν αναγνωρίστηκαν· είναι αυτά δύο ανδρών 35 και 26 ετών, μελών συνεργείου εργατών οδοποιίας, που επισκεύαζε το οδόστρωμα της γέφυρας Francis Scott Key, όταν έγινε το δυστύχημα. Τα πτώματα των υπολοίπων τεσσάρων συναδέλφων τους, που προχθές Τρίτη έγινε σαφές από τις Αρχές πως πλέον θεωρούνται νεκροί, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Εξαιτίας […]
Keywords
Τυχαία Θέματα