Μητσοτάκης: «Οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ισχυρή εντολή που έδωσαν στις εθνικές εκλογές και στην κάλπη της 9ης Ιουνίου»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για την ακρίβεια και γιατί απορρίπτει a priori την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Κατ’ αρχάς, δεν απορρίπτω τίποτα a priori, ακόμα και αν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας, όμως, τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας λέω, a posteriori, ότι αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και πάλι στην χρεοκοπία.
Αυτό, άλλωστε, αποδείχθηκε και στη συζήτηση για την ακρίβεια που είχαμε, την Παρασκευή, στη Βουλή. Πρώτος εγώ αναγνωρίζω το πρόβλημα. Η απάντηση, όμως, σε μια πρόκληση είναι διαφορετική από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για τη μείωση του ΦΠΑ που την έχει κάνει «παντιέρα», μεταφράζεται σε 2,2 δισ. ευρώ ετησίως. Συν επιπλέον 2 δισ. από τον μηδενισμό στα βασικά είδη. Χωρίς, ασφαλώς, να λένε από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, αν όχι από νέους φόρους. Όπως δεν λένε και πως η όποια μείωση δεν θα φτάσει ποτέ στον καταναλωτή, κάτι που αποδείχθηκε σε χώρες που εφάρμοσαν τον μειωμένο […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, 9ης Ιουνίου,mitsotakis, 9is iouniou