Ζινεντίν Ζιντάν και Ζοζέ Μποβέ ζητούν «ψήφο στον Μακρόν»

«Το μήνυμα είναι πάντα το ίδιο. Είναι αυτό του 2002. Είμαι σε μεγάλη απόσταση από αυτές τις ιδέες, αυτού του εθνικού Μετώπου. Αρα πρέπει να το αποφύγουμε όλο αυτό πάση θυσία». Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν μπορούσε να είναι περισσότερο ξεκάθαρος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή εν όψει του ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια.

Ο γάλλος προπονητής της Ρεάλ δεν είναι ένας άνθρωπος που πολιτικολογεί, κι ας φώναζαν οι Παριζιάνοι το 1998 «Zidane, President!» στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αψίδα του Θριάμβου. Αλλά όταν η

πατρίδα του κινδυνεύει να βρεθεί με πρόεδρο Λεπέν παίρνει θέση.

Οπως είχε κάνει λοιπόν και το 2002, όταν είχε βρεθεί ο Ζαν-Μαρί Λεπέν στον β’ γύρο αντιμέτωπος με τον Ζακ Σιράκ, έτσι κάνει και τώρα που η Μαρίν Λεπέν αντιμετωπίζει τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Ζιζού τάσσεται αναφανδόν υπέρ του κεντρώου υποψηφίου.

Γενικά ο Μακρόν κερδίζει τους πολιτικά ανένταχτους. Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, με άρθρο του στη Libération, o Ζοζέ Μποβέ, ένας θρύλος του γαλλικού οικολογικού κινήματος και φανατικός πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, τάχθηκε δημοσίως και χωρίς καμία επιφύλαξη υπέρ του 39χρονου προεδρικού υποψηφίου.

O Ζοζέ Μποβέ έστειλε το μήνυμα και κατά της τάσης του «ni-ni»

«Απευθύνω έκκληση, χωρίς καμία επιφύλαξη και χωρίς να έχω καμία αμφιβολία, για ψήφο υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν. Απευθύνω έκκληση σε όσους εντάσσονται στον χώρο της οικολογίας, στην να συνεχίσουν να χτίζουν γέφυρες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μποβέ.

O ίδιος παραδέχτηκε ότι το «ni-ni» («ούτε τον έναν ούτε τον άλλον») αποτελεί τάση, αλλά τόνισε ότι «τώρα είναι ευθύνη του καθενός να μιλήσει και να πράξει». Και ο Μποβέ μίλησε: Μακρόν!

The post Ζινεντίν Ζιντάν και Ζοζέ Μποβέ ζητούν «ψήφο στον Μακρόν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα