Υπόθεση Φλώρου: «Ολοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται από πίσω» λέει διευθυντής του «Ευαγγελισμού»

09:07 3/9/2018 - Πηγή: Protagon

Για συγκεκριμένο γιατρό που είναι γνωστός στον «Ευαγγελισμό» για τον ρόλο του στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου έκανε λόγο ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος σε συνέντευξή του, μίλησε για την υπόθεση πλαστογράφησης των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για στο σκάνδαλο Energa, επιχειρηματία.

«Ολοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση. Το

παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό», δήλωσε ο κ. Ζακυνθινός στα «Νέα».

Ο κ. Ζακυνθινός διευκρίνισε ότι ενώ ο Φλώρος εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας, ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, καθώς «ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο “βαριά” εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα». Ακόμη, για τη σπειρομέτρηση, ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξήγησε στα «Νέα» ότι το έγγραφο φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή του, ωστόσο είναι προϊόν «κολάζ».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αποκαλύψεις εκ μέρους του «Ευαγγελισμού» περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων του Φλώρου, οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση». Αυτή ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου καταδίκου.

Την Παρασκευή, την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας ετοιμαζόταν να καταλήξει σε νέα κρίση για τον Φλώρο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Αλλος Φλώρος… νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, κάποιος φαίνεται ότι είχε πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο νοσηλεύτηκε άλλος ασθενής, ονόματι επίσης Αριστείδης Φλώρος, με διαφορετικό ΑΜΚΑ και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό.

Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2015 για χολή, ενώ υποβλήθηκε και σε αξονική τομογραφία.

Ετσι, λοιπόν, κάποιος που είχε πρόσβαση στα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου, πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε και, αφού πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, την έβαλε στον φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου.

Η κλινική απάντησε στον εισαγγελέα ότι ο ασθενής δεν έχει σχέση με τον κρατούμενο και πως πρόκειται για άλλον με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό και διαφορετικό ΑΜΚΑ.

The post Υπόθεση Φλώρου: «Ολοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται από πίσω» λέει διευθυντής του «Ευαγγελισμού» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα