Υεμένη: Παρουσιαστής λυγίζει από τη συγκίνηση όταν ανακοινώνει τον θάνατο του αδελφού του

Ολη την ψυχραιμία του και τον επαγγελματισμό του χρειάστηκε να επιστρατεύσει ο υεμένιος παρουσιαστής Μοχάμεντ αλ-Νταμπιάνι, ο οποίος ανακοίνωσε σε ζωντανή μετάδοση τον θάνατο του αδελφού του σε αεροπορική επιδρομή.

Ο αλ-Νταμπιάνι, αναφέρει το BBC, είναι παρουσιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό Suhail TV, ο οποίος, μετά το ξέσπασμα του πολέμου, εκπέμπει από τη Σαουδική Αραβία λόγω των επιθέσεων που έχει υποστεί από τους Χούθι.

Προ ημερών χρειάστηκε να μεταδώσει μία από τις πιο σκληρές ειδήσεις

της ζωής του.

Η συγκίνηση τον κατέβαλε και έσπασε η φωνή του όταν ανέφερε πώς ο νεκρός αδελφός του Αμίν παραδόθηκε στην οικογένεια για την κηδεία. Ωστόσο ξαναβρήκε την ψυχραιμία του και περιέγραψε με λεπτομέρεια τις συνθήκες του θανάτου.

Οπως εξήγησε, χρωστούσε στον αδελφό του να ανακοινώσει από την τηλεόραση τον θάνατό του. «Πώς δεν μπορώ να μην ανακοινώσω ότι έγινε μάρτυρας εξαιτίας της δουλειάς μου ως δημοσιογράφος;»

Ο 28χρονος Αμίν αλ-Νταμπιάνι, που ήταν γραφίστας, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώ ήταν κρατούμενος σε στρατόπεδο της στρατονομίας, το οποίο διοικούσαν οι αντάρτες Χούθι.

Είχε συλληφθεί τον Αύγουστο από μαχητές των Χούθι μαζί με τον αδελφό του Μαμούν ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Η δικαιολογία των Χούθι για τη σύλληψη ήταν ότι ο Αμίν ήταν αδελφός του δημοσιογράφου που αντιτίθεται στους αντάρτες.

Κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης από τις κυβερνητικές δυνάμεις στις 12 Δεκεμβρίου σκοτώθηκαν πάνω από 40 κρατούμενοι στο κτίριο της φυλακής όπου κρατείτο ο Αμίν.

Η είδηση του βομβαρδισμού γέννησε τρόμο τον παρουσιαστή και την οικογένειά του, η οποία αναζήτησε τον Αμίν στα νοσοκομεία. Τελικά οι ελπίδες τους αποδείχτηκαν μάταιες. Την περασμένη Κυριακή η οικογένεια κλήθηκε να παραλάβει τη σορό του Αμίν.

Η οικογένεια είχε χάσει στο μέτωπο άλλον ένα γιο, τον Αχμέντ, τον Σεπτέμβριο του 2015, μια απώλεια την οποία δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν. Τότε ο Μοχάμεντ είχε μάθε την είδηση λίγο πριν βγει στον αέρα.

Δύο χρόνια αργότερα, ο παρουσιαστής έζησε ξανά την ίδια οδυνηρή εμπειρία.

The post Υεμένη: Παρουσιαστής λυγίζει από τη συγκίνηση όταν ανακοινώνει τον θάνατο του αδελφού του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα