Βουβή νύχτα στο Μεταγωγών για Ακη και Σταμάτη

Λίγο μετά την «εξωτερίκευση» των συναισθημάτων της για δημοσιογράφους και κοινή γνώμη, με το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο του χεριού της (φωτογραφία κάτω), η Βίκυ Σταμάτη μαζί με τον σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο (από τον οποίο θυμήθηκε ότι πρέπει τώρα να πάρει διαζύγιο) πέρασε την πόρτα του Μεταγωγών για την πρώτη νύχτα πίσω από τα σίδερα της φυλακής μετά τη νέα καταδίκη της από το Εφετείο.

Ήταν

μία βουβή νύχτα για το ζευγάρι στα κρατητήρια του Μεταγωγών, καθώς η δημόσια ανακοίνωση της Βίκυς Σταμάτη ότι ζητά διαζύγιο από τον «λατρεμένο της σύζυγο», αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον πρώην υπουργό.

Οι δυο τους λέγεται ότι δεν αντάλλαξαν κουβέντα την περασμένη νύχτα, ενώ την Πέμπτη οι δρόμοι τους αναμένετο να χωρίσουν και πάλι, αφού οδηγούνται σε διαφορετικές φυλακές για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους: Η Βίκυ Σταμάτη στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, ο Ακης Τσοχατζόπουλος στις φυλακές Χαλκίδας.

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη μόνο και μόνο επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου ‘Τσοχατζόπουλου’», τονίζει η Σταμάτη στην αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε μέσω του δικηγορικού γραφείου Νίκου Αγαπηνού και εξηγεί για την ενέργειά της: «Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω. Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει».

«Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε», καταλήγει στην αίτησή της η Βίκυ που μεταφέρεται στις φυλακές Ελαιώνα για να εκτίσει ένα πολύ μικρό υπόλοιπο ποινής. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο συνήγορος της καταθέτει άμεσα αίτηση για την υπό όρους αποφυλάκισή της, επικαλούμενος τις ανάγκες του ανηλίκου παιδιού της, που έμεινε και πάλι μόνο του με τη γιαγιά του.

Από την πλευρά του ο Ακης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται τώρα ράκος να φοβάται ακόμα και αν θα μπορεί να βλέπει το ίδιο του το παιδί, αν και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το όλο θέμα του «διαζυγίου» αποτελεί συμβουλή των νομικών συμβούλων της Σταμάτη ώστε να μην ξαναϋπάρξει περίπτωση επιστροφής της στη φυλακή (ή έστω στο Δρομοκαΐτειο…).

Και δήμευση περιουσίας

Η τελεσίδικη απόφαση των δικαστών για τις «χρυσές μίζες» ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, εκ των οποίων 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό.

Αντίθετα βάσει της δικαστικής απόφασης αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000) και τιμαλφή. Η κόρη του πρώην υπουργού είχε ήδη επιστρέψει τρια ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα και οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην συζύγου) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο Δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

The post Βουβή νύχτα στο Μεταγωγών για Ακη και Σταμάτη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα