Βουλή: Φραστική επίθεση Κατσίκη εναντίον εκπροσώπου μεταναστών

21:42 7/6/2017 - Πηγή: Protagon

Η στάση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Κατσίκη, που έχει προκαλέσει πολλάκις στο παρελθόν αρνητικά σχόλια περί «ακραίων» και «ομοφοβικών» αντιλήψεων, δεν ξεχνιέται.

Απλώς, για άλλη μια φορά, ήταν πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη απαράδεκτο επεισόδιο εντός της Βουλής. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ λογόκρινε εκπρόσωπο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, ξεσπώντας εναντίον του επειδή εκείνος υπαινίχθηκε ότι οι μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας δεν έχουν πάντα δίκαιη αντιμετώπιση από τις Αρχές. Σημείωσε

δε χαρακτηριστικά πως τα θύματα που καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους πρέπει να δικαιώνονται και να μην επαναληφθούν περιστατικά τύπου Μανωλάδας.

Ετσι, ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος επιτέθηκε στον Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, δια της πλαγίας οδού, εγκαλώντας την πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, Αφροδίτη Σταμπουλή, που τον ευχαρίστησε για την τοποθέτησή του, ενώ κατά την άποψη του ίδιου ο κ. Ιντρίσου είχε προσβάλλει του Ελληνες.

«Τι τον ευχαριστείτε; Που έρχεται εδώ και βρίζει τους Ελληνες», σημείωσε οργισμένος ο κ. Κατσίκης.

Μεγαλύτερη ένταση επικράτησε όταν ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, βλέποντας τον Κωνσταντίνο Κατσίκη να αποχωρεί επικαλούμενος άλλη υποχρέωση τον ειρωνεύτηκε.

«Ευχαριστούμε για την ευγένειά σας», σχολίασε σκωπτικά ο κ. Τσαρμπόπουλος, προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος άρχισε να φωνάζει ακατάληπτα, επιδιδόμενος σε ένα παραλήρημα εν μέσω του οποίου φέρεται να είπε μεταξύ άλλων «ντροπή σας που καλείτε εδώ όλους αυτούς που βρίζουν τους Ελληνες».

Το περιστατικό προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι έλαβε χώρα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής κατά τη συζήτηση μάλιστα της ετήσιας έκθεσης του δικτύου καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας.

«Εγώ εδώ ήρθα μόνο για να μεταφέρω το μήνυμα των μεταναστών. Δεν ήρθα ούτε για να προσβάλω κανέναν ούτε για να συγκρίνω την Ελλάδα με την Γκάνα. Ηρθα σε αμηχανία», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Σαμσιντίν Ιντρίσου, αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Αίσθηση, δε, προξένησε το γεγονός ότι ο βουλευτής του συγκυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνος Κατσίκης βρήκε στήριξη μόνο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Αϊβατίδη, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, χαρακτηρίζοντάς το «ανύπαρκτο».

The post Βουλή: Φραστική επίθεση Κατσίκη εναντίον εκπροσώπου μεταναστών appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα