Βολές Παππά κατά Σόιμπλε και ΔΝΤ

Οξύνει τη ρητορική κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενισχύοντας τη θεωρία που θέλει την κυβέρνηση να προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές με βάση το δίλημμα «ή αυτοί ή εμείς» και πιο συγκεκριμένα το «ΔΝΤ και ο Σόιμπλε

ή εμείς»

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα», του ΣΚΑΪ, το Σάββατο, ο κ. Παππάς σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι ο γερμανός υπουργός δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα. Σημείωσε μάλιστα ότι «το ΔΝΤ πάει «αγκαζέ» με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» και ότι το Ταμείο δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα», τονίζοντας ότι επισήμως η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το μπλοκ των δανειστών είναι διαιρεμένο. «Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται», τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα δεν θα αλλάξει μέχρι το 2018 καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα».

Πάντως απέρριψε το σενάριο περί πρόωρων εκλογών. «Εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός.

«Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα σε βάθος. Είναι πολύ απαιτητικός, είναι επικεφαλής συσκέψεων ο ίδιος για όλα τα θέματα», είπε ο κύριος Παππάς και πρόσθεσε πως «τα συμφέροντα τον έχουν πολεμήσει όσο κανέναν πρωθυπουργό». Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα με την αντιπολίτευση, ήμασταν αντιπολίτευση για 42 χρόνια».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα σχόλια που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην Αυγή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ είναι το όχημα με το οποίο ο κ. Σόιμπλε επιβάλλει τις απόψεις του. «Αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά αφορά ενδεχομένως αύριο τη Γαλλία και την Ιταλία», τόνισε ο ίδιος. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών να επιβάλει μέτρα στους Γάλλους πολίτες διότι αυτό φέρνει στη θύμησή τους ότι η μεγάλη ηττημένη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία, με έναν άλλο τρόπο επιβάλλει σήμερα τις επιλογές της. Αρα ο Σόιμπλε έχει ανάγκη να περνάει τις απόψεις του μέσω του ΔΝΤ», εξήγησε ο ίδιος.

Οσο για το σενάριο πρόωρων εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε ότι δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο καθώς σχολίασε ότι «στις συνθήκες μη κανονικότητας όπου ζούμε, πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών».

Την ίδια ημέρα, παραμονή Χριστουγέννων, αντίστοιχες δηλώσεις κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών έκανε και ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Σόιμπλε ως πραξικοπηματία» και ότι «έχει μείνει μόνος του, δεν σέβεται ούτε την πλειοψηφία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, ούτε την ορθή απόφασή μας αλλά ούτε και το δράμα του ελληνικού λαού και ειδικά των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων».

Η ΝΔ απαντά με καταγγελίες για την «Αυγή», τον Αρτεμίου και την «εφημερίδα των βοσκοτοπίων»

Οι προκλητικές –όπως τις χαρακτήρισε- δηλώσεις του κ. Παππά δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Νέα Δημοκρατία η οποία με αφορμή τα «υπονοούμενα» που άφησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καλεί τον ίδιο και την κυβέρνηση να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί την παρέα του Μαξίμου ότι «δεν έχει πει ούτε κουβέντα για τη σχέση της με τον ειδικό στις offshore κ. Αρτεμίου και τα ταξιδάκια μαζί του στη Βενεζουέλα» και ότι «προστατεύει το φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία της “Αυγής”». Οπως αναφέρει, η κυβέρνηση «συμπορεύεται πλέον απροκάλυπτα με τα ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα της εφημερίδας των βοσκοτοπίων που αποδεικνύεται πρωταθλήτρια στη λασπολογία».

Καταγγέλλει ότι αποκρύπτουν το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, που πρόσφατα διαβιβάστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο η εφημερίδα “Αυγή”, παρά την κακή της οικονομική κατάσταση, λαμβάνει δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε από τον κατά τ’ άλλα λαλίστατο κ. Παππά να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις μας για τις σχέσεις του με τις offshore του κ. Αρτεμίου, της «Αυγής», καθώς και για τα περίεργα ραντεβού του με ανθρώπους που μπαίνουν και τον συναντούν από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου…», καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Βολές Παππά κατά Σόιμπλε και ΔΝΤ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
σόιμπλε, ΔΝΤ, σόιμπλε, νεα δημοκρατια, υφυπουργός παιδείας, εκλογες, δίλημμα, μπλοκ, ελλαδα, ΦΠΑ, δημοσκοπηση, νέα, τσιπρας, γαλλια, δραμα, offshore, εταιρεία, βουλη, συριζα, protagon, μυστικες δημοσκοπησεις, γερμανος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, εφημεριδα δημοκρατια, Κορμός Χριστουγέννων, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ιταλια εκλογες, αυγη, γερμανια, δανεια, δημοκρατια, νησια, οικονομια, περιεργα, πλαισιο, προγραμμα, protagon, αφορμη, βρισκεται, δηλωσεις, δίλημμα, εγγυηση, ειπε, υπαρχει, εσωτερικων, εταιρεία, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, υφυπουργος, θεωρια, κυβερνηση, μαξιμου, μητσοτακης, μπλοκ, ομαδα, οχημα, προβληματα, πορτα, ραντεβου, ρητορικη, σαββατο, σεναριο, συγκεκριμενα, σειρα, σχολια, υφυπουργός παιδείας, φυσικο, φορα, εξεταστικη, ερωτησεις, η εφημεριδα, υπουργειο, κωστας, μεινει, μια φορα, offshore, protagon.gr
Τυχαία Θέματα