Βίτσας: «Περίεργη ομάδα ο Ρουβίκωνας, δεν είναι ακτιβιστές»

Τελικά είναι ακτιβιστές ή όχι τα μέλη του Ρουβίκωνα; Είναι νηπιακής πολιτικής σκέψης ή όχι; Οι υπουργοί εξακολουθούν να εμφανίζονται αμήχανοι και με διαφορετικές προσεγγίσεις απέναντι στην αναρχική συλλογικότητα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας έρχεται να προσθέσει άλλη μια ερμηνεία στο φαινόμενο «Ρουβίκωνας» μιλώντας για μια «περίεργη πολιτική ομάδα, η οποία παρουσιάζει μία αφήγηση, αλλά οι πράξεις της δεν συντείνουν προς την ομαλή κατεύθυνση της κοινωνικής ζωής».

Σε

δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Ant1, ο υπουργός σχολίασε την διπλή επίθεση των μελών της αναρχικής ομάδας χθες Κυριακή τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Ψυχικού και το απόγευμα στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Οπως είπε ο κ. Βίτσας, «πολλές από τις πράξεις της μας βάζουν σε πολλά ερωτήματα για τους στόχους που έχει αυτή η ομάδα». Πρόσθεσε ότι «εγώ δεν τους εντάσσω στους ακτιβιστές. Η μαζική κοινωνική δραστηριότητα έχει αποτέλεσμα, όλα τα άλλα μπορεί να οδηγήσουν σε δύσκολες καταστάσεις».

Είναι μια ερμηνεία που έρχεται να προστεθεί σε αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου που στις 27 Ιουλίου 2017, όταν ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στη Βουλή, μιλούσε για ακτιβιστική ενέργεια.

Σε αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα που έκανε λόγο για «γραφική οργάνωση» με πρωτόγονη πολιτική σκέψη.

Αλλά και σε αυτή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που θεωρεί την οργάνωση επιχειρησιακό πρόβλημα της Αστυνομίας.

The post Βίτσας: «Περίεργη ομάδα ο Ρουβίκωνας, δεν είναι ακτιβιστές» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα