Βενιζέλος: «Γελοιότητα» η δικογραφία – μας επιστρέφουν στην εποχή των πάμπερς

18:49 6/2/2018 - Πηγή: Protagon

Για «επικίνδυνη γελοιότητα» που επαναφέρει τη χώρα «στην εποχή των πάμπερς» έκανε λόγο ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος εμπλέκεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομίας και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά. Mιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στους δημοσιογράφους, στο περιστύλιο της Βουλής,

ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την άρση του καθεστώτος προστασίας των τριών προστατευόμενων μαρτύρων πάνω στους οποίους έχει βασιστεί η δικογραφία της Novartis.

«Ολη η λογική αυτή του 1989 μόνο που αυτή τη φορά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι διάβασε τη δικογραφία της Novartis η οποία φυλάσσεται στην αίθουσα 131 της Βουλής. Και οι υποστήριξε ότι οι μοναδικές ουσιώδεις καταθέσεις είναι αυτές που έγιναν από τρεις προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι καταγγέλλουν ότι ο επικεφαλής της Novartis είχε δωροδοκήσει πολιτικά πρόσωπα.

«Πρόκειται για άθλια συκοφαντία» είπε ο κ. Βενιζέλος για τις συγκεκριμένες μαρτυρίες και μίλησε για «δημοκρατικά επικίνδυνη γελοιότητα» και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς που «ξεφτιλίζουν το κράτος δικαίου».

«Είναι αδιανόητο. Πρόκειται για προσβολή της λογικής και της αλήθειας» πρόσθεσε και κατήγγειλε ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια «παράσταση» που μας γυρνάει πίσω στο 1989 «στην εποχή του Μαμανέα και των Pampers».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να αρθεί το καθεστώς προστασίας των τριών μαρτύρων ώστε οι ισχυρισμοί τους να αντικρουστούν δημοσίως. Ζήτησε, μάλιστα, να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία θα καλέσει στη συνέχεια τους προστατευόμενους μάρτυρες για να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «θεσμικά καλαμπούρια» και αμφισβήτησε πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων τονίζοντας ότι με τη «θεωρία των pampers» κατηγορείται όλο το πολιτικό σύστημα.

Οι πρώτες πληροφορίες από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανέγνωσαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ.

Τα ίδια στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή περιγράφουν τον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ως το πρόσωπο που έκανε τις «ωφέλιμες» πληρωμές.

«Ωμός πολιτικός αντιπερισπασμός»

Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης κάποιων πληρωμών μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη. «Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στα κανάλια, ο οποίος έκανε λόγω για «δυσώδεις αναφορές εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων».

Και ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε:

«Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας.

» Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λένε ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές, αλλά ο κ. Φρουζής. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και μάλιστα, όπως ανέφερε το protothema.gr, ισχυρίζονται ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά οι μίζες μεταφέρονταν στο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες!

Διαβάστε: Μίζες 50 εκατ. ευρώ, ζημιά 3 δισ. ευρώ

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνταν είτε μέσω εταιρειών δημοσίων σχέσεων είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις μάρτυρες ξεκινούν με την περίοδο του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου τον οποίο όπως υποστηρίζουν δωροδόκησε ο κ. Φρουζής προκειμένου να παρασύρει τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και να εγκρίνει την παραγγελία μεγάλης ποσότητας εμβολίων.

Μεταξύ άλλων ισχυρίζονται ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε μέσω εταιρειών αλλά και απευθείας με «τσάντα» μεγάλα χρηματικά ποσά, πως ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε χρήματα σε τσάντα «samsonite», ενώ τα χρήματα για τον κ. Σαμαρά μεταφέρθηκαν στο Μαξίμου με βαλίτσα που είχε και ροδάκια.

The post Βενιζέλος: «Γελοιότητα» η δικογραφία – μας επιστρέφουν στην εποχή των πάμπερς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα