Βαρουφάκης: «Ζητήστε συγγνώμη από τους Σαμαρά – Στουρνάρα…»

Οσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα επιμένει να παίζει το χαρτί του δικού της «success story», θυμίζοντας την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, τόσο θα συνεχίζουν να της βγαίνουν από τ’ Αριστερά. Με πρώτο και καλύτερο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος -μην το ξεχνάμε- έχει και ένα βιβλίο να πουλήσει.

Ο κ. Βαρουφάκης λοιπόν έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα,

αυτή τη φορά με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με ανάρτηση του στο προσωπικό ιστολόγιο του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ή ζητήστε συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς».

Ή ζητήστε συγγνώμη από τους Σαμαρά-Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς περί εξόδου στις αγορές https://t.co/CA7w8qCKO6

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) July 24, 2017

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Βαρουφάκη:

«Ότι η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους αποτελεί όνειδος, αντί για λόγο να γιορτάζουν οι πολίτες του, είναι κάτι που ήδη εξήγησα το περασμένο Σάββατο στην ΕφΣυν.

» Σε εκείνο το άρθρο, με τίτλο “Στις Αγορές, Πτωχευμένοι 2.0” είχα μάλιστα αντιγράψει άρθρα του Απριλίου 2014 με τα οποία εξηγούσα γιατί το ομόλογο που εξέδωσε τότε ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα πυροτέχνημα που στόχο είχε να πείσει του “ιθαγενείς” ότι βγαίνουν από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο εκείνο δάνειο, τους βούλιαζε βαθύτερα στην πτώχευση.

»Εκείνη την εποχή, τον Απρίλιο του 2014, εξηγούσα κατ’ ιδίαν στην ηγεσία του Σύριζα ακριβώς αυτά, με αναλύσεις και επιχειρήματα τα οποία κατόπιν ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του χρησιμοποιούσαν στον δημόσιο διάλογο, και στην Βουλή, για να κατατροπώνουν την κυβέρνηση Σαμαρά για το ομόλογο που εξέδιδε το Υπουργείο Οικονομικών του κ. Στουρνάρα.

»Οποία ειρωνεία!

»Σήμερα, το νέο πυροτέχνημα, η νέα έξοδος στις αγορές ενός ακόμα πιο χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους (απ΄ότι ήταν το 2014, λόγω του σωρευτικού αντίκτυπου της κρίσης ύφεσης-χρέους), βασίζεται στην μετακύλιση (στην τριετή επέκταση, για την ακρίβεια), εκείνου του ίδιου ομολόγου του κ. Στουρνάρα!

» Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!».

The post Βαρουφάκης: «Ζητήστε συγγνώμη από τους Σαμαρά – Στουρνάρα…» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα