Βαρουφάκης: Γιορτή Δημοκρατίας η 5η Ιουλίου

13:08 5/7/2018 - Πηγή: Protagon

Mε ένα μήνυμα του στο Τwitter, o Γιάνης Βαρουφάκης «τίμησε» την επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, κάνοντας λόγο για «Γιορτή της Δημοκρατίας».

«Πριν 3 χρόνια οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες & ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί. Η 5 Ιουλίου είναι Γιορτή Δημοκρατίας», έγραψε ο πρώην υπουργός

Οικονομικών με τη διαφορά όμως ότι το πάρτι αυτό στοίχισε ακριβά: τουλάχιστον 100 δισ ευρώ.

Πριν 3 χρόνια οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες & ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί. Η 5 Ιουλίου είναι Γιορτή Δημοκρατίας

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) July 5, 2018

Για «ιστορική στιγμή» μίλησε από την πλευρά της η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Την 5η Ιουλίου τη θυμάμαι και θα τη θυμάμαι σαν μια μέρα που ο λαός απέδειξε ότι είναι και πιο γενναίοι και πιο αποφασισμένοι από τις ηγεσίες τους και ως μια μέρα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα μέχρι να δικαιωθεί η λαϊκή εντολή του Όχι» σημείωσε χαρακτηριστικά η πρώην πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις της στα Παραπολιτικά 90,1, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρόδωσε τον ελληνικό λαό.

«Ο κ. Τσίπρας προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών επιχειρεί να παρουσιάζει το άσπρο δεν μαύρο και το μαύρο ως άσπρο», σχολίασε για το σημερινό αφήγημα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. «Από το μνημόνιο δεν βγαίνουμε, αντίθετα», είπε, «με την υπογραφή του και με την πρόσφατη επικύρωσή του μπαίνουμε σε μια περίοδο παρατεταμένης μνημονιακής εποχής όπου μέχρι το 2060 η χώρα έχει δεσμευτεί να εφαρμόζονται οι εντελώς εξουθενωτικές πολιτικές των μνημονίων, των πρωτογενών πλεονασμάτων, των περικοπών, την κατάργησης συνολικά των δικαιωμάτων των πολιτών και μέχρι το 2114 υπάρχει η υπογραφή του κ. Τσίπρα για την ρευστοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

The post Βαρουφάκης: Γιορτή Δημοκρατίας η 5η Ιουλίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα