Βαρκελώνη: Δεύτερη ημέρα επεισοδίων για τον Πουτζδεμόν [βίντεο]

Συγκρούσεις μεταξύ καταλανών διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας ξέσπασαν για μία ακόμη ημέρα στη Βαρκελώνη με αφορμή τη σύλληψη του αποπεμφθέντος προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν. Τα νέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά τις ολονύκτιες ταραχές την Κυριακή τόσο στην καταλανική πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες πόλεις,

όπως η Λέριδα και η Ταραγκόν, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν συνολικά 87 άτομα (79 τραυματίες στη Βαρκελώνη, εκ των οποίων 13 αστυνομικοί, επτά στην πόλη Λέριδα και ένας στη Ταραγκόν).

Catalan independence supporters clash with police in Barcelona at pro-Puigdemont demo

Full coverage: https://t.co/IKXkjIb2i5 pic.twitter.com/MMqDOlnVeG

— Ruptly (@Ruptly) March 26, 2018

Ο Πουτζδεμόν συνελήφθη στη βόρεια Γερμανία όπου είχε αφιχθεί από τη Δανία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Χάουμε Αλόνσο- Σουεβίγιας, βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Βέλγιο όπου είχε καταφύγει μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία στις 27 Οκτωβρίου.

Συνελήφθη κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του και όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του κρατιδίου Σλέσβιχ- Χόλσταϊν, εντός την ημέρας αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν θα τεθεί υπό κράτηση, ενόψει της έκδοσής του στην Ισπανία.

Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάσισε ότι 25 ηγέτες της Καταλονίας θα πρέπει να δικαστούν για εξέγερση, κατάχρηση ή ανυπακοή στο κράτος. Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισε επίσης την προφυλάκιση πέντε αυτονομιστών ηγετών. Η προφυλάκισή τους προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη την Καταλονία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου, Ρότζερ Τορέντ, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία με τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η καταλανική κοινωνία θα δράσει όπως το κάνει πάντα χωρίς βία», με το κλίμα πάντως στους δρόμους της καταλανικής πρωτεύουσας να είναι και πάλι τεταμένο.

The post Βαρκελώνη: Δεύτερη ημέρα επεισοδίων για τον Πουτζδεμόν [βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα