Τσίπρας: Εκλογές το 2019, «φέτος θα είναι η χρονιά της Ελλάδας»

14:09 2/1/2018 - Πηγή: Protagon

Την πεποίθηση ότι το 2018 «θα είναι η χρονιά της Ελλάδας» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος με την ΠΓΔΜ. Επιπλέον, για άλλη μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFm 97.8» μίλησε ακόμη για την εποχή μετά το μνημόνιο

και τις σχέσεις με την Τουρκία.

«Μετά από οκτώ, πια, ολόκληρα χρόνια μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το κεφάλι ψηλά, να ανασάνουμε, στη μέση του ’18.

» Τον Αύγουστο του ’18 προβλέπεται το τέλος του τρίτου και τελευταίου προγράμματος στήριξης, άρα βγαίνουμε από τα μνημόνια και το κυριότερο έχω την αίσθηση ότι βγαίνουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε σχέση με αυτό που βρισκόμασταν τρία χρόνια πριν», είπε.

Για την σχέση με την Τουρκία είπε ότι «το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα, τα υπαρκτά, να τα αντιμετωπίσει.

» Δεν έχουμε αυτή τη λογική. Το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας, παρά τις υπαρκτές διαφορές μας», τόνισε σχετικά.

Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει αυτή τη λογική και πως έχει κάνει καλά έως σήμερα που έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά την ΠΓΔΜ δήλωσε αισιόδοξος ότι «μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις». Στον βαθμό που υπάρχει πράγματι από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, «μένει να τα δούμε όμως αυτά» όπως είπε, μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, στο τέλος της τετραετίας, και υπογράμμισε ότι ο τερματισμός των μνημονίων πρέπει να συνοδευτεί από τον τερματισμό των παθογενειών που οδήγησαν στην κρίση.

«Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το ‘18, θα είναι το ‘19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης», τόνισε.

Προειδοποίησε τέλος ότι «παθογένειες που αν δεν τελειώσουν ή αν δεν αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο. Άρα, δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008-2009, λίγο πριν την κρίση».

The post Τσίπρας: Εκλογές το 2019, «φέτος θα είναι η χρονιά της Ελλάδας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Εκλογές, 2019, Ελλάδας,tsipras, ekloges, 2019, elladas