Τσίπρας – Μητσοτάκης: Πρώτη προεκλογική σύγκρουση μετά τις Πρέσπες και Μοσκοβισί

08:44 5/7/2018 - Πηγή: Protagon

Σε σύγκρουση κορυφής αναμένεται να εξελιχθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου. Η συζήτηση διεξάγεται κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 12.00

Στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής,

Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμιζε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» αλλά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες διότι «η περίφημη ‘καθαρή έξοδος’ δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ‘καθαρή είσοδο’ σε τέταρτο μνημόνιο», να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται και να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές του επιλογές.

«Πρόκειται για θίασο του παραλόγου»

Σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση θίασο του παραλόγου και επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές:

«Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερον δυνατόν. Δεν ξέρω αν αυτό που βλέπουμε είναι τραγέλαφος ή τσίρκο αλλά σίγουρα είναι πρόκληση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγοα για τη γραφική προσπάθεια κάποιων στην κυβέρνηση να παρουσιάσουν την ΝΔ ως ακροδεξιά, «την στιγμή που ο κ.Τσίπρας κυβερνά με την ακροδεξιά, ο οποίος με τις κινήσεις του ήταν ο μεγάλος χορηγός της ακροδεξιάς στη χώρα. Είναι αυτός που προσπαθεί να δημιουργήσει κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΝΔ», σημείωσε και υπογράμμισε.

Το μόνο που ενώνει τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο «είναι το πάθος και η αγάπη τους για την εξουσία, έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία», παρατήρησε ενώ ερωτηθείς για το θέμα Μοσκοβισί και τις βολές που εξαπέλυσε σε βάρος του Επιτρόπου η ΝΔ εντός και εκτός συνόρων, επέλεξε και πάλι να χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους:

«Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που βρέθηκε σε πρόγραμμα και το οποίο ολοκληρώνεται, με ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης πιο αυστηρό. Είναι η μόνη χώρα που προνομοθέτησε μείωση συντάξεων και αφορολόγητου χωρίς τη δική μας συναίνεση.

Η Ελλάδα είναι η μόνη ώρα που της επιβλήθηκαν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060. Καθαρή έξοδος δεν είναι σε καμία περίπτωση. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν την ανάγκη να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα, ούτε όμως ο κ.Μοσκοβισί, ούτε κανείς άλλος θα υποστεί τις μειώσεις στις συντάξεις και του αφορολόγητου. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουν, κίνηση η οποία έχει στοιχείο πρόκλησης. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία πολιτική αλλαγή».

Η συζήτηση στη Βουλή θα ανοίξει με την ομιλία του Πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.

Στο βήμα της Βουλής αναμένεται να ανέβουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Προβλέπεται δεύτερος κύκλος ομιλιών του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών και τη συζήτηση αναμένεται να κλείσει με τριτολογία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

The post Τσίπρας – Μητσοτάκης: Πρώτη προεκλογική σύγκρουση μετά τις Πρέσπες και Μοσκοβισί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα