Τέσσερις νεκροί σε εμβολισμό τουριστικού σκάφους από ταχύπλοο στην Αίγινα

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα -μεταξύ των οποίων και ένα παιδάκι εννέα ετών- έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν ένα ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος (λάντζα) που μετέφερε 20-25 άτομα στο νησάκι της Μονής στην Αίγινα.

Οι επιβαίνοντες στο τουριστικό έπεσαν στη θάλασσα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για άτομα που είναι αγνοούμενα. Τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες από την πρόσκρουση των δύο σκαφών, από τους οποίους δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στη μία το μεσημέρι της Τρίτης όταν ταχύπλοο εμβόλισε τη λάντζα που μετέφερε παραθεριστές από

την Πέρδικα στο νησάκι στα ανοιχτά της Αίγινας. Πρόκειται για σκάφος που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς εκεί. Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες

Το ταχύπλοο, το οποίο είχε μεγάλες μηχανές και καμπίνα, χτύπησε και εμβόλισε το τουριστικό που, σύμφωνα με μαρτυρίες, κόπηκε στα δύο και ανατράπηκε. Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του ο οποίος, όμως, αναζητήθηκε και συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα. Η επιχείρηση για την ανάσυρση όσων έπεσαν στη θάλασσα φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί. Το Πρώτο Θέμα αναφέρει επικαλούμενο πηγές από το Λιμενικό ότι έξι άτομα είναι αγνοούμενα, ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαίωση για αυτό.

Από την πρόσκρουση σκοτώθηκαν ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδί εννέα ετών και ένας άνδρας που πιθανόν είναι ο πατέρας του παιδιού. Αργότερα ανασύρθηκε νεκρός από τον βυθό άλλος ένας άνδρας.

Αυτόπτης μάρτυρας, που θα έμπαινε σε επόμενο δρομολόγιο, είπε στο Mega ότι «τρέξαμε να τους βγάλουμε τους ανθρώπους γιατί ήταν στη θάλασσα. Αλλοι άνθρωποι κολυμπούσαν άλλοι ήταν αναίσθητοι και είχαν πνιγεί». Ο ίδιος είπε ότι δεν είδε το ταχύπλοο.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 15, οι δύο σοβαρά και άλλοι με ελαφρύτερα τραύματα και ισχυρό σοκ. Κάποιοι από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες, ενώ θα μεταφερθούν στην Αθήνα. Το Λιμεναρχείο Αίγινας διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

ΝΔ: «Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος»

Την ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, επεσήμανε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, η οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων: «Η ναυτική τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Αίγινας συγκλονίζει κάθε Ελληνα. Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

The post Τέσσερις νεκροί σε εμβολισμό τουριστικού σκάφους από ταχύπλοο στην Αίγινα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα