Τραμπ: «Τα Οσκαρ έχασαν τη λάμψη τους»

Η γνώμη του έχει βάρος, όχι απλά γιατί είναι πρόεδρος, αλλά γιατί στο παρελθόν, όταν ήταν επιχειρηματίας και σελέμπριτι και όχι πλανητάρχης, είχε παρακολουθήσει από κοντά την τελετή. Οσο για την ετυμηγορία του είναι ότι στα Οσκαρ το παράκαναν με την πολιτική και όλο αυτό –μαζί, φυσικά, με το περιβόητο λάθος με την ανακοίνωση του βραβείου της Καλύτερης Ταινίας– αφαίρεσε κάτι από τη μαγεία της τελετής.

Ο λόγος για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε μια εκτεταμένη συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα στο ακροδεξιό Breitbart, το μέσο το οποίο διηύθυνε ο στενός του συνεργάτης Στιβ

Μπάνον, μιλά για την τρέχουσα επικαιρότητα, τα επόμενα σχέδια του, τους Δημοκρατικούς, αλλά και για τα Οσκαρ και το περιβόητο επεισόδιο με τον Γουόρεν Μπίτι και την Φέι Ντάναγουει.

Αυτό, για την ακρίβεια, ήταν το πρώτο ερώτημα που του έθεσε ο δημοσιογράφος πριν περάσουν σε πιο επίκαιρα ζητήματα. «Νομίζω ότι επικεντρώθηκαν τόσο πολύ στην πολιτική που στο τέλος δεν τα κατάφεραν», απάντησε ο Τραμπ.

«Ηταν λίγο θλιβερό», συνέχισε χρησιμοποιώντας την αγαπημένη του λέξη. «Πήρε κάτι από τη λάμψη των Οσκαρ, δεν φαινόταν σαν να είναι γκλάμουρους βραδιά. Εχω πάει στα Οσκαρ. Ελειπε κάτι το ιδιαίτερο και το ότι τέλειωσε έτσι η τελετή ήταν θλιβερό», εξήγησε.

Ηταν μια καλή ευκαιρία για τον 45ο πρόεδρο να πάρει την εκδίκησή του από το Χόλιγουντ. Ολόκληρη την τελετή των 89ων Οσκαρ την ένωνε το νήμα της κριτικής κατά των πολιτικών του, τα σχόλια εναντίον του έδιναν και έπαιρναν, αλλά το ιστορικών διαστάσεων φιάσκο στο φινάλε, προσέφερε στον Τραμπ μια καλή πάσα για να ασκήσει κριτική και να χλευάσει τη βιομηχανία του θεάματος.

Μετά από αυτές τις κρίσεις, ο Τραμπ, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου που γύρισε αμέσως τη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης, άρχισε την επίθεση, σε ένα επίσης γνώριμο ύφος.

«Τα ψεύτικα μέσα είναι η αντιπολίτευση. Τα ψεύτικα μέσα είναι ο εχθρός του αμερικανικού λαού», τόνισε και κατηγόρησε τα μέσα ότι παραποίησαν τη δήλωσή του βάζοντας το να λέει ότι τα (όλα) τα μέσα ενημέρωσης είναι ο εχθρός του αμερικανικού λαού.

Οσο για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, είπε ότι τα έργα προχωρούν πιο γρήγορα από το πρόγραμμα και ότι «θα έχουμε ένα σπουδαίο τείχος που θα σταματήσει τα ναρκωτικά από το να μπαίνουν στη χώρα και να καταστρέφουν τη νεολαία μας. Και θα σταματήσει τους ανθρώπους που δεν επιτρέπεται να μπουν».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος δεν ξέχασε και το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο μόλις εξέλεξε νέο πρόεδρο στην εκτελεστική Επιτροπή τον Τομ Πέρεζ, ο οποίος ήταν υπουργός Εμπορίου επί Μπαράκ Ομπάμα.

Οπως είπε, οι υποστηρικτές του Κιθ Ελισον, τον οποίο στήριζε η πλευρά του Μπέρνι Σάντερς, παραγκωνίστηκαν υπέρ του Πέρεζ, ο οποίος κέρδισε στον δεύτερο γύρο. Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι κάτι το καινούργιο, την έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις πέρυσι κατά την προεκλογική περίοδο, είπε ακόμη. Η μάχη ήταν «στημένη», επανέλαβε και στο Breitbart.

Congratulations to Thomas Perez, who has just been named Chairman of the DNC. I could not be happier for him, or for the Republican Party!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 25, 2017

Σε αυτό το πλαίσιο, το tweet με το οποίο συγχαίρει τον Πέρεζ μόνο ειρωνικό μπορεί να είναι, καθώς λέει ότι δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ευχαριστημένος για τον Πέρεζ ή τους Ρεπουμπλικάνους.

Παρά ταύτα, λέει ότι δεν τον ξέρει καθόλου σαν άνθρωπο…

The post Τραμπ: «Τα Οσκαρ έχασαν τη λάμψη τους» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα