Τουρκία: «Αντίποινα» με βανδαλισμούς σε γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος

Η κατάσταση στην Τουρκία παραμένει έκρυθμη, καθώς την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καισάρεια, με 13 νεκρούς και 55 τραυματίες, διαδέχθηκαν, τη νύχτα της ίδιας ημέρας, βανδαλισμοί σε γραφεία του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που εκφράζει την κουρδική μειονότητα.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με το CNN Turk, θεωρούνται αντίποινα μετά τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ

Ερντογάν, που επέρριψε σε Κούρδους μαχητές την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Δεκάδες εθνικιστές διαδηλωτές εφόρμησαν στα τοπικά γραφεία του HDP στην Καισάρεια, με κάποιους να ανεβαίνουν στην οροφή του κτιρίου ανεμίζοντας σημαίες του εθνικιστικού κόμματος MHP.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του HDP, τα γραφεία βανδαλίστηκαν και οι εισβολείς έβαλαν φωτιά σε έγγραφα.

Ο κουρδικός τηλεοπτικός σταθμός Rudaw μετέδωσε πως μια ομάδα 30-40 ανθρώπων έσπασε την πόρτα, τα τζάμια και έβαλε φωτιά στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αντίστοιχες επιθέσεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις του HDP στην Αγκυρα, την Σμύρνη, το Τσανάκαλε, το Χατάι και το Ερζινκάν.

Το HDP καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση, απευθύνοντας έκκληση να δοθεί ένα τέλος σε πολιτικές και ρητορικές που δημιουργούν πόλωση, εχθρότητα και βία.

ISTANBUL, BEYLIKDUZU: Media outlets reported that two explosions were heard from the HDP building in Beylikdüzü || https://t.co/jTIuSXgA8r pic.twitter.com/oXtcJNmQwG

Turkey Purge (@TurkeyPurge) December 17, 2016

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της επίθεσης στην Καισάρεια, το πρακτορείο Anadolu έκανε λόγο για 16 νεκρούς και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 56 τραυματίες, έξι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά 15 άνθρωποι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την επίθεση.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι την συνδέουν με τη διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, για την οποία τουλάχιστον 118 μέλη του HDP έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.

The post Τουρκία: «Αντίποινα» με βανδαλισμούς σε γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα